Με τη δέουσα λαμπρότητα και με κάθε ιεροπρέπεια εορτάσθηκε sτην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά το διήμερο της 27ης και 28ης Μαΐου ε.έ., η μεγίστη Δεσποτική Eορτή της εις ουρανούς Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, με επίκεντρο του εορτασμού την Ιερά και Πανσεβάσμια Μονή του Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου, η οποία και εφέτος συμπληρώνει τριάντα έτη από της ιδρύσεως της.

Το εσπέρας της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, ο οποίος και ομιλήσε επικαίρως περί του χαρμόσυνου γεγονότος που ολοκληρώνει την Πασχαλινή περίοδο, μέσα από τη θεολογική του σημασία, καλώντας στο τέλος όλους να υψώνουν το νου και την καρδιά τους, στον Αναληφθέντα Κύριο, ώστε να έχουν τη διαρκή χαρά της ευλογίας Του μέσα στην καρδιά τους.

Ανήμερα της εορτής, στο Καθολικό του Μοναστηριού που τιμάται εις την Εορτή της Αναλήψεως, τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννου, τον οποίο και πλαισίωναν ο Καθηγούμενος της Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Κύριλλος Κεχαγιόγλου, Ιερείς και Διάκονοι της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του προς τους ευλαβείς προσκυνητές, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Η εορτή της Αναλήψεως αποτελεί έκφραση της εκπληρώσεως και ολοκληρώσεως του σχεδίου της Αγάπης του Θεού για τη Σωτηρία του ανθρωπίνου γένους και μέσα από την οποία πηγάζει ένα μήνυμα αγάπης και στοργής του Θεού Δημιουργού προς το πλάσμα του τον άνθρωπο. Είναι μήνυμα αγάπης προς όλους τους ανθρώπους, τους οποίους ευλογεί και ευεργετεί ο Κύριος με τα δυο Του χέρια».

»Ευλογεί σύμπαντα τον κόσμο, αμαρτωλούς και δικαίους, και αναμένει τη Μετάνοια, και την καλή απόφαση για να ενωθούμε με τον Ουρανό και να ζήσουμε την αιώνιον δόξα. Ο Θεός δεν μας έπλασε για να είμαστε κληρονόμοι της φθοράς και του θανάτου, δεν μας έπλασε για να τελειώνει η παρουσία μας εδώ στον τάφο. Μας έπλασε για τη ζωή την αιώνιον».

»Η Ανάληψη του Κυρίου θα πρέπει να μας προβληματίσει και να μας θυμίσει ποιος είναι ο προορισμός μας, ποια είναι η πορεία μας, προς τον ουρανό, προς τη θέωση και τη σωτηρία. Ο Κύριός μας δίδει την ελπίδα που μπορεί να ξεπερνά όλα αυτά τα εμπόδια που δημιουργούν οι άνθρωποι στην καθημερινότητά μας. Ο καθένας από εμάς έχει ελπίδα, έχει μέλλον και μπορεί να ελπίζει όχι σε ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά στην αληθινή και ζώσα παρουσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, που είναι παρουσία συγκαταβάσεως, στοργής και αγάπης, πού είναι παρουσία θυσιαστικής προσεγγίσεως δίδοντας σε όλους μας τη χαρά της αληθινής ζωής».

Καταλήγοντας και παίρνοντας αφορμή από τη σημερινή επέτειο της συμπληρώσεως 30 ετών από της Ιδρύσεως της Μονής αναφέρθηκε στο πνευματικό έργο που επιτελείται συγχαίροντας τον Καθηγούμενο αυτής π. Κύριλλο και την αδελφότητα, και εξέφρασε παράλληλα ευχαριστίες προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ο οποίος έχει επισκεφτεί την πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παντοκράτορος το έτος 2012, καθώς επίσης και τον Γενικό Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρο Κατσιάρα, διότι η σημερινή Θεία Λειτουργία αναμεταδόθηκε ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευσις της Εικόνος του Παντοκράτορος του Κυρίου πέριξ της Ιεράς Μονής, και εν συνεχεία παρατέθηκε από τους Πατέρες της Μονής, μοναστηριακό κέρασμα και πανηγυρική τράπεζα προς όλους τους ευλαβείς και φιλακόλουθους Προσκυνητές, οι οποίοι παρέστησαν προσευχητικώς καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτίων λατρευτικών εκδηλώσεων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.