Τα μηνύματα της ειρήνης και της ασφάλειας, όπως αναδεικνύεται μέσα από το επικείμενο Φόρουμ για την Ειρήνη μέσω Θρησκειών, που διεξάγεται στην Πόλη της Αγίας Αικατερίνης 10, 11 και 12 Οκτωβρίου, καθώς και την αρμονική συνύπαρξη μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, δίνει ο Κυβερνήτης του Νοτίου Σινά, Στρατηγός Χάλιντ Φούντα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον Νίκο Κάτσικα, με αφορμή το μεγάλο αυτό γεγονός που γίνεται πολύ κοντά στο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, παρουσία πολλών Υπουργών της αιγυπτιακής κυβέρνησης και Πρέσβεων από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Μιλώντας μάλιστα για τη σημασία που έχει η Ιερά Μονή Σινά για την Αίγυπτο, ο Κυβερνήτης του Νοτίου Σινά, που θεωρείται πράγματι ένας από τους πιο φιλέλληνες αξιωματούχους της Χώρας του Νείλου, τονίζει ότι «είναι η πέμπτη φορά που κάνουμε αυτήν την εκδήλωση.

Κάθε χρόνο, κάνουμε αυτήν την εκδήλωση στην Πόλη της Αγίας Αικατερίνης και παρουσιάζουμε στην εκδήλωση την ειρήνη των λαών. Και για δύο λόγους κάνουμε αυτήν την εκδήλωση σε αυτόν το χώρο: πρώτον γιατί συνυπάρχουν στην πόλη της Αγίας Αικατερίνης Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, και δεύτερον αποτελεί ένα μήνυμα ειρήνης και ασφάλειας. Και σε όσους λένε ότι δεν υπάρχει ασφάλεια στη χώρα, εμείς λέμε, όχι!

Υπάρχει ασφάλεια, υπάρχει ειρήνη στην καρδιά της ερήμου! Κάνουμε αυτήν την εκδήλωση μπροστά σε όλον τον κόσμο. Θα φάμε το βραδινό μας με τους Βεδουΐνους, θα ανεβούμε το βουνό του Μωϋσή, θα πάμε και στο τζαμί του χωριού. Και οι Χριστιανοί μας, οι αδελφοί μας, θα προσευχηθούν στην εκκλησία της Μονής της Αγίας Αικατερίνης.

Γι’ αυτό κάνουμε αυτήν την εκδήλωση».

Αναφορικά μάλιστα με την ελληνική παρουσία και συμμετοχή στην εν λόγω εκδήλωση, ο Κυβερνήτης κ. Χάλιντ Φούντα, με τη συμβολή στη διερμηνεία του Αιγυπτιώτη Αντώνη Καζαμία, Συμβούλου του Αρχιεπισκόπου Σινά κ. Δαμιανού, τονίζει:

«Βεβαίως, οι Έλληνες θα υπάρχουνε μαζί μας στην εκδήλωση αυτή. Εγώ ο ίδιος πήγα προσωπικά και έδωσα πρόσκληση στην Ελλάδα και σε ελληνικά τουριστικά γραφεία. Επίσης, έχω προσκαλέσει 32 Πρέσβεις που βρίσκονται στην Αίγυπτο, οι οποίοι θα ερθούνε, ένα γεγονός που είναι πολύ σημαντικό, γιατί τα μηνύματά τους θα φτάσουν στις πατρίδες τους και σε όλον τον κόσμο.

Και έτσι μεταφέρουμε σε όλον τον κόσμο το μήνυμά μας, που είναι η ασφάλεια, η ειρήνη και η αγάπη. Συναντήθηκα με πολλά ελληνικά τουριστικά γραφεία και τους προσκάλεσα και για να κάνουν εκδρομές στην περιοχή του Νοτίου Σινά. Θα τους καλωσορίσω όλους και θα τους συναντήσω στην Αγία Αικατερίνη».

Εξάλλου, ο Κυβερνήτης του Σινά εκφράζει την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον που πάντοτε επιδεικνύουν τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, και τα εθνικά και τα πιο εξειδικευμένα εκκλησιαστικά ΜΜΕ, για τα θέματα της περιοχής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά.

Τέλος, αναφερόμενος στην παρουσία της Ελλάδας και της Κύπρου στην εκδήλωση, ο Κυβερνήτης τονίζει ότι «Αίγυπτος, Ελλάδα και Κύπρος, είμαστε ένα χέρι.

Εμείς σεβόμαστε και εκτιμούμε αυτή τη σχέση των τριών κρατών, γι’ αυτό και λέμε στους δύο λαούς τις ευχές μας και περιμένουμε να σας καλοδεχτούμε, όχι μόνον στην Αγία Αικατερίνη, αλλά και σε όλη την Αίγυπτο».

Πηγή: ΑΠΕ Ν. Κάτσικας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.