Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου συνεχίστηκε σήμερα η υπόθεση του Μητροπολίτη τέως Κιτίου, ο οποίος, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του Μιχάλη Πική, δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία σε κατηγορία βιασμού, λόγω «έκπτωσης των νοητικών του λειτουργιών».

Το αδίκημα φέρεται να διαπράχθηκε μεταξύ 1 – 30 Απριλίου 2011 στο χώρο εργασίας του ηλικίας 83 ετών ανώτερου κληρικού, στη Λάρνακα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη σημερινή διαδικασία κατέθεσε ενώπιον του Κακουργιοδικείου και αντεξετάστηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης του ιεράρχη, ο κυβερνητικός ψυχίατρος, ο οποίος ορίστηκε από τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, ύστερα από εντολή του Σώματος, όπως ορίζει το άρθρο 70 της Ποινικής Δικονομίας.

Ο κυβερνητικός ψυχίατρος κατέθεσε τη δική του γνώμη, ότι δηλαδή ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία.

Η θέση της υπεράσπισης ήταν ότι η γνώμη του κυβερνητικού ψυχίατρου στερούνταν της απαραίτητης επιστημονικής τεκμηρίωσης και επέμεινε στις θέσεις του δικού της εμπειρογνώμονα, ο οποίος υποστήριξε πως ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου πάσχει από «μετωπο-κροταφική άνοια-ατροφία του εγκεφάλου που αποτελεί νευρο-εκφυλιστική νόσο του εγκεφάλου, η οποία είναι εξελισσόμενη».

Το Κακουργιοδικείο όρισε την ημερομηνία 15 Ιουλίου για αγορεύσεις των δύο πλευρών και ακολούθως το Σώμα θα ανακοινώσει την ημερομηνία της τελικής του απόφασης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.