Μέχρι το Προεδρικό έφτασαν οι… «τριγμοί» από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου περί ομοφυλοφιλίας και εκτρώσεων. Η λαϊκή κατακραυγή τις τελευταίες μέρες που τα βίντεο με τα αποσπάσματα από την επίμαχη ομιλία του Μητροπολίτη Μόρφου κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ανάγκασε την Κυβέρνηση να τοποθετηθεί – «Άδειασμα» από Αρχιεπίσκοπο, Μητροπολίτη Κυρηνείας και κόμματα – Ρατσιστικός ο λόγος λέει η Επίτροπος Διοικήσεως – Έχει πέσει θύμα bullying λένε οι υποστηρικτές του

Η Κυβέρνηση παρακολουθεί με προβληματισμό και θλίψη, αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου που πάντως επισημαίνει ότι δεν είναι τακτική της Κυβέρνησης να αναμειγνύεται στα της Εκκλησίας του τόπου.

Αυτούσια η δήλωση Προδρόμου:

Παρά το ότι η Κυβέρνηση δεν αναμειγνύεται σε ζητήματα της Εκκλησίας, δεν μπορεί να μείνουν ασχολίαστες εκφράσεις δημοσίου λόγου που συγκρούονται με αρχές ίσων δικαιωμάτων και σεβασμού της αξιοπρέπειας όλων των πολιτών και προκαλούν το κοινό αίσθημα, σημειώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Όπως τονίζει, «είναι με πολλή προβληματισμό, αλλά και θλίψη που ακούσαμε τις πολύκροτες δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτου σχετικά με την ομοφυλοφιλία. Δυσάρεστη έκπληξη προξενεί και η απόπειρα να «ερμηνευτεί» αυτή με βάση συνήθειες και πρακτικές της ιδιωτικής ζωής των γονέων.»

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, η οποία πέραν των κοινωνικών ηθών της διαθέτει και νομοθεσία που προστατεύει τα δικαιώματα κάθε πολίτη και υπηρετεί τις αρχές τις ισότητας και την αξιοπρέπεια των πολιτών, ανάλογες τοποθετήσεις έρχονται σε αντίθεση με τη νομοθεσία, καθώς και τις γενικές αρχές ίσων δικαιωμάτων των πολιτών.

Καταλήγοντας αναφέρει πως η συγκεκριμένη παρέμβαση έχει προφανώς προκαλέσει αναστάτωση, αφού θίγει την υπόληψη και αξιοπρέπεια ενός μεγάλου αριθμού πολιτών, ενώ επενεργεί και ως εστία αναίτιας έντασης.

Εξάλλου, ήδη εγκαλείται από την Επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως ρατσιστική αναφορά και για αυτό θεωρούμε ότι θα πρέπει να αναιρεθεί με τρόπο που να αποκατασταθεί και ο σεβασμός στα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια όλων των πολιτών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.