Τι ανέφερε ο Σεβασμιώτατος στον Εσπερινό στην Παναγία την Μυρτιδιώτισσα όπου τελέστηκε την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εσταυρωμένου Χώρας Κυθήρων

Όταν κλείνουμε τους Ναούς είναι σα να κλείνουμε τα Νοσοκομεία και να λέμε καθίστε στα σπίτια σας και γιατρευτείτε. Εδώ είναι θεραπευτήριο πνευματικό”

Η Παράδοση της Εκκλησίας μας των είκοσι αιώνων λέει ότι όσες και αν πέρασαν φοβερές λοιμικές ασθένειες, πέρασαν και αντιμετωπίστηκαν μέσα στην Θεία Λατρεία.

Με την προσευχή, με την Θεία Λατρεία, με την Θεία Λειτουργία, με την Θεία Κοινωνία, με τις Ιερές Λιτανεύσεις και έτσι ο άνθρωπος καθοπλίζεται και παίρνει την Χάρη και την βοήθεια Του Θεού”.

Επιτρέπεται μετά την Θεία Λειτουργία να περνούν (οι πιστοί) με την σειρά να προσεύχονται.

Είναι κάτι αυτό, αλλά δείχνει έναν προτεσταντικό τρόπο, που εκείνοι οι άνθρωποι μόνον στην προσευχή αρκούνταν και δεν μετέχουν στα Άγια Μυστήρια της Εκκλησίας μας.

Όμως δεν μπορεί ο πιστός άνθρωπος να μένει μακριά από την Αγία Τράπεζα, μακριά από την Ουράνια βρώση και πόση του Τιμίου Σώματος και του Αγίου Αίματος του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.