“Οι Άγιοι δεν εκδικούνται αλλά μας στέλνουν μηνύματα” είπε με νόημα....

Την εποχή του κορονοϊού βλέπουμε, όπως είπε και το Ιερό Κείμενο, πως αποκαλύπτονται “πολλών καρδιών οι λογισμοί” και βλέπουμε ανθρώπους να αμφισβητούν τον Κύριο μας και το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας” ανέφερε μεταξύ άλλων χθες Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου, κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εσταυρωμένου Χώρας – Κυθήρων, ο Μητροπολίτης Κυθήρων & Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

“Μέσα στην ατμόσφαιρα της Εκκλησίας δεν κινδυνεύουμε, ούτε από τον ασπασμό των Ιερών εικόνων, ούτε των Ιερών Λειψάνων, και όλα όσα προσφέρονται μέσα σε αυτόν τον χώρο” επανέλαβε ο Ιεράρχης. “Δεν είναι καθόλου σωστό να κλείνουμε τους ναούς στις “κόκκινες” περιοχές, είναι μεγάλο σφάλμα και αντίκειται στην παράδοση της Εκκλησίας μας” τόνισε.

Έφερε ως παράδειγμα την Πάτρα, που όπως είπε απαγορεύτηκε ο εορτασμός και η λιτανεία κατά την εορτή του Αγίου Ανδρέα και τώρα έχει “φουντώσει η επιδημία”. “Το λέγαμε και για την Θεσσαλονίκη” συμπλήρωσε, αλλά διευκρίνισε πως οι “Άγιοι δεν εκδικούνται αλλά μας στέλνουν μηνύματα” .

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.33 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Φανή Τσιατσιάνη

Άξιος Μητροπολίτης, σεβαστός πατέρας! Με παρηγορεί η παρουσία του και ο λόγος του, σε αντίθεση με πολλούς άλλους μητροπολίτες...