Δυστυχώς και στις δύσκολες εποχές μας υπάρχει μία μορφή εικονομαχίας, που υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι σπουδάζουν τα άθεα γράμματα, που έλεγε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και με την επιστημοσύνη τους, η οποία χωρίζεται από την αρετή, κρίνουν και επικρίνουν και ορθολογιστικά εκτιμούν ορισμένα πράγματα και λένε ότι «όχι, να μην προσκυνάτε τις εικόνες γιατί θα μολυνθείτε από τον ιό. Ούτε με την μάσκα, ούτε χωρίς». Μερικοί λένε και με την μάσκα πηγαίνετε να προσκυνήσετε. Μα δεν είναι αυτό σωστό. Έτσι αρνούμεθα την ιερότητα των Αγίων Εικόνων.

Έχω απέραντη ευγνωμοσύνη στην Παναγία μας, γιατί αυτό τον καιρό αλλά και διαχρονικά, η Παναγία μας σκέπασε αυτόν τον τόπο από λοιμικές ασθένειες πιο σοβαρές από αυτή που περνάμε τώρα και όμως τότε, οι πρόγονοί μας, μέσα στο Ναό αντιμετώπιζαν αυτές τις καταστάσεις”.

“Τώρα έρχονται οι άρχοντες να μας πούνε ότι πρέπει να κλείσουν οι Ναοί ή να είναι περιορισμένοι αυτοί που θα μπαίνουν μέσα. Ένας στα 25 τετραγωνικά, που είναι έτσι ανόητο πράγμα αυτό, αλλά και ασεβές. Έτσι δηλαδή για να δημιουργούμε καταστάσεις άσχημες και να αποκλείουμε τον λαό του Θεού, να βρίσκεται έξω, να στερείται την Θεία Λατρεία και κυρίως την Θεία Κοινωνία. Όλα αυτά είναι τα σημεία των καιρών.

Χθες και σήμερα έζησα εδώ αυτή την βαθιά πίκρα που πήρα από την απαγόρευση που έκαναν οι ανώτεροι της Αστυνομίας, εκεί της Περιφέρειας, ο Ταξίαρχος έδωσε εντολή να μην γίνει η λιτάνευση της Παναγίας μας. Ποιος είσαι εσύ κύριε; Ποιος είσαι εσύ ο οποίος παρεμβαίνεις στα θέματα της Εκκλησίας; Δεν σου δίνει κανείς το δικαίωμα. Το Σύνταγμα δεν σου το επιτρέπει. Αν επιτρέπουν κάποιες κοινές υπουργικές αποφάσεις αυτές αντίκειται στο Σύνταγμα και θα δείτε πολύ σύντομα, η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί σε αυτό”.

Είναι πολύ υβριστικό αυτό. Αυτή η στάση να προσπαθούν να επέμβουν και να μας πουν πόσοι θα ‘μαστε μέσα και τι θα φοράμε. Και πρέπει να κάνετε τα εμβόλια ή να κάνετε τα τεστ για να λειτουργείτε. Μα δεν ντρέπονται; Μα δεν ντρέπονται να λένε αυτά τα πράγματα; Πότε έχει γίνει αυτό το πράγμα εδώ στην Ορθόδοξη Ελλάδα; Εμείς έχουμε τον θησαυρό της Ορθοδοξίας”.

“Βάζουμε έναν καθρέπτη μπροστά μας και βλέπουμε ότι δεν είμεθα Ορθόδοξοι σαν κράτος, μπορεί να λεγόμαστε και να είμαστε βαπτισμένοι αλλά δεν πορευόμαστε στον δρόμο της ορθής πίστεως, της ορθής δόξας, της Ορθοδοξίας”.

Όσα συμβαίνουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία εντός και εκτός Ελλάδος όλα στο ekklisiaonline.gr.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.