ΚΥΣΕΑ ΚΡΙΣΕΙΣ: Το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει αυτή την ώρα για να επιλέξει νέο Α/ΓΕΕΘΑ. Τα φαβορί είναι ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο γραφείο του και ο Α/ΓΕΑ Χρήστος Χριστοδούλου, ο οποίος όμως πριν από λίγη ώρα αποχώρησε από το ΓΕΑ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την ώρα επιστρέφει στο γραφείο του. Συνεχίζονται οι κρίσες αρχηγών.

Ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος είναι ο πιο πιθανός για να εκλεγεί ΑΓΕΕΘΑ από τις σημερινές κρίσεις του ΚΥΣΕΑ.

Θέμα λίγων ωρών θεωρούνται πλέον οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας αναμένεται να συγκληθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πληροφορίες από το ελληνικό «Πεντάγωνο» αναφέρουν ότι η κρίσιμη συνεδρίαση θα λάβει χώρα, κατά πάσα πιθανότητα, εντός της Παρασκευής — το αργότερο έως το Σάββατο — με όλα τα σενάρια για τη θέση του νέου Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ) να παραμένουν «ανοιχτά».

Πηγή από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, διαμηνύει με νόημα ότι ο κ. Τσίπρας θα παράσχει απόλυτη στήριξη στις επιλογές του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Πάνο Καμμένο, μετά την αποχώρηση του τελευταίου από την κυβέρνηση.

Ισχυρό είναι και το σενάριο της επιλογής του κ. Χριστοδούλου, ο οποίος διατηρεί ένα χαμηλό προφίλ, αποφεύγοντας τις δημόσιες τοποθετήσεις —όπως επίσης και του κ. Στεφανή, ο οποίος φέρεται να χαίρει της καθολικής εκτίμησης, ενώ είναι γνωστό ότι διαθέτει εξαιρετικές σχέσεις με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.