Κυρίαρχη βάση, στα πρότυπα των βρετανικών βάσεων, επιδιώκει να καταστήσει η Άγκυρα την περιοχή στο ακρωτήρι του κατεχόμενου Αποστόλου Ανδρέα η οποία παραχωρήθηκε παράνομα στον τουρκικό στρατό από το λεγόμενο υπουργικό συμβούλιο των κατεχομένων.

Χριστίνα Μαύρου

Αυτό αποκαλύπτει ο ναύαρχος εν αποστρατεία, και εμπνευστής του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας, Τζιχατ Ιαϊτζι.

«Αυτή η βάση θα πρέπει να θεωρείται έδαφος της Τουρκίας. Οι νόμοι της τουρκικής δημοκρατίας θα έχουν ισχύ σε αυτή τη βάση, άρα και η κυριαρχία της εντός των ορίων της», δήλωσε ο πρώην ναύαρχος-εμπνευστής Γαλάζιας Πατρίδας, Cihat Yayci.

Με αυτόν τον τρόπο, συνέχισε, νομιμοποιείται η τουρκική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, αντίστοιχα με τη Βρετανία, τη Ρωσία, και δίδει στρατηγικό πλεονέκτημα στην Τουρκία. Τα πολεμικά της σκάφη μπορούν ανά πάσα στιγμή να παρέμβουν και να υπερασπιστούν…τη Γαλάζια Πατρίδα, υποστήριξε.

«Οι ναυτικές μας δυνάμεις θα βρίσκονται στην καρδιά της Ανατολικής Μεσογείου. Επιπλέον, δίδει τη δυνατότητα στα σκάφη μας να κινούνται πιο γρήγορα νότια και ανατολικά της Κύπρου ώστε να ανταποκρίνονται σε πιθανές παρενοχλήσεις. Αυτή η βάση θα θέσει νέα εμπόδια στο όνειρο μερικών για μία Κύπρο χωρίς Τούρκους και μια Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία», ανέφερε ο κ. Cihat Yayci.

Ήδη, όπως λέει, στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο του τουρκικού στρατού για μια πρώτη χαρτογράφηση και εκτιμάται ότι τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια. Την ίδια ώρα, σπεύδει να προειδοποιήσει ότι η ιδέα για ναυτική βάση στο κατεχόμενο Τρίκωμο δεν έχει εγκαταλειφθεί και πως σε συνδυασμό με την αεροπορική βάση στο Λευκόνοικο η Τουρκία θα ενισχύσει την παρουσία της στην περιοχή. Ομολογεί εμμέσως πλην σαφώς ότι οι βλέψεις της είναι να καταστήσει τα κατεχόμενα, παρατηρητήριο αλλά και κέντρο ελέγχου ολόκληρης της περιοχής.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.