Ο πρωθυπουργός βρέθηκε σήμερα στο Βουκουρέστι για μια σειρά συναντήσεων - Δείτε ζωντανά τις δηλώσεις.

Για την συνεργασία Ελλάδας και Ρουμανίας και όλες τις τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας τοποθετήθηκαν στις κοινές τους δηλώσεις ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρουμάνο ομόλογό του, Nicolae-Ionel Ciucă.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών οι οποίες χάνονται στα βάθη των αιώνων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα έκανε αναφορά και στην εκκίνηση του αγώνα για την Ανεξαρτησία η οποία έγινε στη Ρουμανία όπου έδρασαν και οι εθνικοί μας ευεργέτες.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ουκρανία και την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, κάνοντας λόγο για κινήσεις που είναι ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο και βασίζονται στον αναθεωρητισμό. «Θεμελιώδης πολιτική της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος είναι ο σεβασμός στην κυριαρχία όλων των κρατών», είπε και συμπλήρωσε πως «καταδικάζουμε απερίφραστα πρωτοβουλίες που αντιβαίνουν σε αυτές τις κατευθύνσεις».

Δείτε ζωντανά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρουμάνο ομόλογό του Nicolae-Ionel Ciucă, από το Μέγαρο Victoria στο Βουκουρέστι:

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το μεσημέρι στο Βουκουρέστι με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρουμανία.

Αμέσως μετά στην Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βουκουρέστι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Διμερούς Ελληνο-ρουμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Στη συζήτηση που είχε με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία, ο Πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στους τρόπους ενίσχυσης και διεύρυνσης της ελληνικής επιχειρηματικής παρουσίας στη Ρουμανία, αλλά και της προώθησης των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.