«Να ρίξουμε άπλετο φως στο τι έγινε και πώς φτάσαμε ως εδώ». Έχουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί για τα χρόνια που κυβερνήσαμε. Αυτό πρέπει να το δεχθούμε όλοι», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Στα Τέμπη η χώρα ήρθε αντιμέτωπη με διαχρονικές αμαρτίες που έχουμε υποχρέωση δραστικά να περιορίσουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρώτη συνέντευξή του μετά πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μιλώντας στο Σταύρο Θεοδωράκη και τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, o πρωθυπουργός μίλησε για την τραγωδία στα Τέμπη και απάντησε σε ερωτήσεις νέων που επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία.

Σε σχόλιο του δημοσιογράφου πως το ατύχημα συνέβη ενώ βρίσκεται τέσσερα χρόνια στην πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως το γεγονός αυτό κάνει ακόμα πιο βαριά την προσωπική του ευθύνη.

«Να ρίξουμε άπλετο φως στο τι έγινε και πώς φτάσαμε ως εδώ». Έχουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί για τα χρόνια που κυβερνήσαμε. Αυτό πρέπει να το δεχθούμε όλοι», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Θα συζητήσουμε με τη Hellenic Train και την ιταλική Κυβέρνηση για μια καλύτερη συμφωνία», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε τίποτα ύποπτο στην εμπορική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με το Intercity 62.

Κ. Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το Μάιο

Αναφορικά με την ημερομηνία των εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι οι κάλπες θα στηθούν τον Μάιο. «Αυτοί που υπερασπίζονται την κάλπη της απλής αναλογικής, να μας πουν από τώρα με ποιους θέλουν να κυβερνήσουν», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος ότι οι εκλογές θα γίνουν το Μάιο. Δεν θα γίνουν τον Ιούλιο. Και δεν θα γίνουν -θα ήταν και αδιανόητο να λέγαμε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Ιούλιο- διότι μπορεί να χρειαστεί δεύτερη κάλπη.

Πολύ πιθανό. Και δεν θα πάμε να κάνουμε εκλογές τον Αύγουστο. Και φυσικά έχουμε και την περίοδο των Πανελληνίων, την οποία πρέπει να προστατεύσουμε ως “κόρη οφθαλμού”. Εκμαιεύσατε, είδατε, κάποιες ειδήσεις από την συνέντευξη».

Επαναδιαπραγμάτευση σύμβασης με τη Hellenic Train

Σε ερώτηση για προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης με τη Hellenic Train για τον σιδηρόδρομο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε θετικά. «Η απάντηση είναι πως θα καθίσουμε κάτω με τη Hellenic Train και θα καθίσουμε κάτω και με την Ιταλική κυβέρνηση και θα πετύχουμε μία καλύτερη συμφωνία για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να επενδύσουμε στον Ελληνικό σιδηρόδρομο και οι δύο», ανέφερε.

«Εμένα δεν με ενδιαφέρει κατά ανάγκη να πάρω -ως κράτος- μερίδιο στη Hellenic Train, αλλά αυτό το οποίο με ενδιαφέρει είναι να εξασφαλίσω ότι η Hellenic Train θα μας φέρνει τα καλύτερα τρένα της και όχι -να το πω- τα «σαπάκια» ενδεχομένως τα οποία αποσύρει από την Ιταλία. Οτι το προσωπικό της θα το εκπαιδεύει σωστά και ότι θα επενδύσει επιτέλους αυτά που αξίζουν στον Ελληνικό σιδηρόδρομο», είπε ο ίδιος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Και εμείς ταυτόχρονα, θα αναλάβουμε τη δέσμευση να επενδύσουμε χρήματα στην τακτική συντήρηση του δικτύου και να επεκτείνουμε λελογισμένα το δίκτυο μας, μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Και ο εκσυγχρονισμός της γραμμής από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τα σύνορα. Είναι έργα τα οποία για τα οποία υπάρχουν πόροι. Είναι έργα τα οποία θα πάρουν πολύ χρόνο να υλοποιηθούν και προφανώς -γιατί θα με ρωτήσετε σίγουρα και για αυτό- η ολοκλήρωση της περιβόητης σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης της βασικής κεντρικής γραμμής όπως και τα έργα που θα φέρουν τα τρένα μέχρι την Πάτρα. Η χώρα χρειάζεται μία κεντρική γραμμή, η οποία θα είναι απολύτως Ευρωπαϊκών προδιαγραφών από την Πάτρα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα σύνορα με σύνδεση σε όλα μας τα λιμάνια».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.