ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΙΕ ΛΟΥΚΑ Live: ΟΡΘΡΟΣ 22 Ιανουαρίου 2023 Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίων Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Κυριακής ΙΕ Λουκά Ζωντανά. Όρθρος του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου με τη συνάντηση του Ιησού και του Ζακχαίου Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Κυριακής ΙΕ Λουκά με τη συνάντηση του Ιησού με τον Ζακχαίο στην Ιεριχώ - Ευλογία και Προσευχή στον Άγιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη μετ' αρτοκλασίας.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 στις 07.30 το πρωί. Ο Άγιος Τιμόθεος ο Απόστολος. Ο Άγιος Αναστάσιος ο Πέρσης και Οσιομάρτυρας. Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης. Ο Ιησούς και ο Ζακχαίος. Κυριακή ΙΕ Λουκά.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΕ ΛΟΥΚΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 07.30 – Κυριακή του Ιησού με τον Ζακχαίο μετ’ αρτοκλασίας.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Κυριακή ΙΕ Λουκά – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 07.30. Η Παραβολή του Ζακχαίου. Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 22 Ιανουαρίου 2023 της Κυριακής με τη συνάντηση του Ιησού και του Ζακχαίου στην Ιεριχώ live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων. Κυριακή ΙΕ Λουκά με την εορτή του Αγίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτη.

Άγιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης

Ο Όσιος Βησσαρίων Κορκολιάκος, ο Αγαθωνίτης, γεννήθηκε στο Πεταλίδι Μεσσηνίας το έτος 1908 μ.Χ., όπου έμαθε τα πρώτα του γράμματα. Το κοσμικό του όνομα ήταν Ανδρέας. Στα 18 του χρόνια πήγε στην Καλαμάτα, όπου συνδέθηκε με πνευματικούς ανθρώπους και αποφάσισε να εισέλθει στον ιερό κλήρο.

Έγινε Μοναχός και πήρε το όνομα Βησσαρίων. Έπειτα χειροτονήθηκε Διάκονος, Ιερέας και έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου.

Ανώτερες σπουδές του ήταν το Σχολαρχείο. Η συνεχής μελέτη των ιερών βιβλίων, των κειμένων της Εκκλησίας μας, των βιβλίων του αναλογίου, είχαν κάνει τον Όσιο Βησσαρίωνα άνθρωπο ευρύτατα και βαθύτατα μορφωμένο θεολογικά.

Γεμάτος πνευματικά εφόδια το έτος 1935 μ.Χ., ύστερα από πρόσκληση του επίσης Μεσσήνιου Μητροπολίτη Καρδίτσας Ιεζεκιήλ, ο Όσιος Βησσαρίων πήγε στην Καρδίτσα, όπου αφοσιώθηκε στο έργο της διακονίας του Κυρίου μας.

Διαβάστε αναλυτικά για τον βίο και την εορτή του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.

Κυριακή ΙΕ Λουκά

Στο Ιερό Ευαγγέλιο Κυριακής ΙΕ Λουκά είναι πράγματι, θαυμαστό το έργο της Θείας Χάριτος. Πώς κυνηγάει τους ανθρώπους να τους λύτρωση από τα δεσμά των παθών και του διαβόλου, πως τους παρακολουθεί με συμπάθεια και αγάπη μάνας. Και αυτούς, που τα δικά μας ανθρώπινα μάτια, τους βλέπουν ασώτους, αμαρτωλούς και τελώνες. Ένα τέτοιο αμαρτωλό τελώνη, αρχιτελώνη μάλιστα, τον κέρδισε η Θεία Χάρις, ο Χριστός.

Αυτό μας λέει το σημερινό Ευαγγέλιο. Ζακχαίος ονομαζόταν. Κάτοικος Ιεριχούς. Βαρκελώνης. Μεγάλο αξίωμα είχε. Μεγάλος πλούσιος, μεγάλος αμαρτωλός. Αλλά η Θεία Χάρις είναι μεγαλύτερη και από την πιο μεγάλη αμαρτία. Είχε ακούσει πολλά για τον Χριστό. Αλλά είχε μεγάλη επιθυμία να Τον δή, να Τον γνωρίση. Τώρα, λοιπόν, που ο Κύριος ήλθε στην πόλη του, δεν χάνει την ευκαιρία. Και επειδή ήταν κοντούλης στο ανάστημα, παίρνει μία πρωτότυπη απόφαση.

Πηδάει σαν μικρό παιδί πάνω σε ένα δένδρο, που το έλεγαν συκομουριά, χωρίς να λογαριάσει τις κρίσεις και τις επικρίσεις και τα σχόλια του κόσμου (που πολλές φορές τόσο τα λογαριάζουμε εμείς οι σύγχρονοι Χριστιανοί). Και περιμένει να πέραση από τον δρόμο εκείνον ο Ιησούς.

Πράγματι, σε λίγο φθάνει ό αναμενόμενος. Ο Ζακχαίος εκπληρώνει τον πόθο του. Τον βλέπει από κοντά, Τον γνωρίζει, Τον κοιτάζει αχόρταγα. Ξαφνικά, ο Χριστός σταματάει κάτω από την συκομουριά.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά την ερμηνεία ευαγγελίου Κυριακής ΙΕ Λουκά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.