Όπως μας ενημερώνει η Μητρόπολη:

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Παρασκευής Ασημενίου-Διδυμοτείχου ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, την Κυριακή 29 του μηνός Οκτωβρίου ε.έ., και στη συνέχεια τέλεσε το Μνημόσυνο του ζεύγους Γρηγορίου και Δήμητρας Παπαδάκη, γονέων του Πρωτοπρ. Αθανασίου Παπαδάκη, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος σχολιάζοντας την αναγνωσθείσα ευαγγελική περικοπή, μεταξύ άλλων εσημείωσε:

«Η πίστη, η σχέση με τον Χριστό δεν θέλει κάτι κραυγαλέο· απαιτεί μόνο την συναίσθηση της αναξιότητάς μας. Θέλει ελπίδα και τόλμη να Τον αγγίξουμε, όχι γιατί δικαιούμεθα, αλλά γιατί Εκείνος μας αγαπά.

Γι΄ αυτό δεν έχει νόημα να προβάλλουμε μάταια την εικόνα μας, το πρόσωπό μας, τον εαυτό μας, αλλά μόνο όταν μας ζητηθεί από τον Θεό και τους ανθρώπους.

Να μην αγαπήσουμε μία πρόσκαιρη δόξα, αλλά να λειτουργήσει η δύναμη του Θεού μέσα μας και δι’ ημών στον κόσμο ολόκληρο. Γιατί ο Θεός αποκαλύπτεται μέσω των ανθρώπων. Μέσω της πίστης και της αγάπης. Και τότε ακόμη και οι σπουδαίοι, όπως ο Ιάειρος, λαμβάνουν απάντηση με την παρουσία του Χριστού στη ζωή τους. Όλη η δόξα του Ιάειρου δεν αξίζει τίποτε μπροστά στη δύναμη της παρουσίας του Χριστού. Το ίδιο και στην περίπτωση της αιμορροούσης.

Τα πάντα είναι ο Χριστός. Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια, την οποία δυστυχώς λησμονεί ο κόσμος και την οποία καλούμεθα, Χάριτι Θεού, και με τη μεσιτεία των αγίων, να ζούμε και να φανερώνουμε με τις λιγοστές μας δυνάμεις στη καθημερινότητα της ζωής μας».

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε αγιασμό στο Παράρτημα Ορεστιάδος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, επί τη ενάρξει της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, και την επομένη, Δευτέρα 30 του μηνός Οκτωβρίου, αγιασμό στο Σεμινάριο Τελετουργικής-Λειτουργικής, που λειτουργεί στην Ορεστιάδα.

Κυριακή Ζ΄ Λουκά στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου Κυριακή Ζ΄ Λουκά στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου Κυριακή Ζ΄ Λουκά στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.