Παρά την συγκρατημένη περιρρέουσα ατμόσφαιρα εξαιτίας της πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν χθες μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου του Λαζάρου (24 Απριλίου 2021) οι κατά παράδοσιν στολισμοί του Ναού της Παναγούλας Μπανάτου, για τη χαρμόσυνη εορτή «του Βαγιώνε», όπως λέγεται στη Ζάκυνθο!

Με τη συνδρομή πέντε οικογενειών της Ενορίας (Αβούρη, Δρογγίτη, Κυπριώτη, Κοντονή, Μαρινάκη και Σκανδάμη) δημιουργήθηκαν όμορφα και αξιοπρόσεκτα χειροτεχνήματα: αλυσίδες, αλογάκια, σταυροί, ήλιοι, βαγιοφόρες κλπ, τα οποία κόσμησαν την εκκλησία, έτσι που σήμερα (Κυριακή των Βαΐων) οι εκκλησιαζόμενοι να λάβουν «τα βαΐα των φοινίκων», αναβοώντας το «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου»!

«Οι καλλιτεχνίες των ενοριτών και φίλων της Ενορίας δημιούργησαν ένα ευφρόσυνο και γιορταστικό περιβάλλον εντός του Ναού μας, οπότε -ευκαιρίας δοθείσης- τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε για την επιμέλεια, επιτηδειότητα και την φαντασία που επιστράτευσαν! Εύγε!», λέει ο εφημέριος του Ναού π. Παναγιώτης Καποδίστριας.

Μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι στις 11 το πρωί του Σαββάτου του Λαζάρου, όπως απαιτεί το παλαιόθεν ζακύνθιο τυπικό των εορτών, έγινε το κρέμασμα του βαγιού στο καμπαναρίο τση Παναγούλας, μαζί με κλαδί ελιάς και πανηγυρική κωδωνοκρουσία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.