Την παρελθούσα Κυριακή, η Εκκλησία μας τίμησε την μνήμη των Αγίων Πάντων, η παρουσία των οποίων αποτελεί την λαμπρότερη και εγκυρότερη απόδειξη της ενέργειας του Αγίου Πνεύματος στον κόσμο και στην Εκκλησία. Την Κυριακή των Αγίων Πάντων έκλεισε ο μεταπασχάλιος λειτουργικός κύκλος και άρχισε ένας άλλος, με τη συνδρομή του οποίου η Εκκλησία μας προσδιορίζει την πορεία Της στον κόσμο και ταυτόχρονα προσδιορίζει και την πορεία του καθενός από εμάς, που μπορεί και οφείλει να φθάσει, μέσα από την Εκκλησία και με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος, στην αγιότητα.

Σχολιάζοντας ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός την αναγνωσθείσα ευαγγελική περικοπή της Β΄ Κυριακής του Ματθαίου, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σαγήνης – Ορεστιάδος, όπου ιερούργησε, στις 4 του μηνός Ιουλίου ε.έ., μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η αρχή του νέου λειτουργικού κύκλου υπενθυμίζει σε όλους μας τη νέα αρχή που οφείλουμε να κάνουμε και εμείς στην πνευματική μας ζωή, ακολουθώντας την πρόσκληση που απευθύνει σήμερα ο Χριστός προς τους μαθητές Του…

»Ο Χριστός καθημερινά απευθύνει πρόσκληση στον καθένα μας να γίνουμε μαθητές Του. Συνεχίζει και σήμερα περιπατών παρά την θάλασσα της δικής μας ζωής και μας καλεί να Τον ακολουθήσουμε. Μας καλεί, όπως οι μαθητές Του, να εγκαταλείψουμε όχι τη θάλασσα μας αλλά τα δίκτυα που μας δένουν με τον παλαιό εαυτό μας. Μας καλεί να εγκαταλείψουμε τα βαρίδια των αδυναμιών και των παθών μας. Μας καλεί να εγκαταλείψουμε την αυτοπεποίθηση και την αυταρέσκεια, την υπεροψία και τον εγωισμό, που μας παρασύρουν σε λανθασμένους δρόμους, μακρυά από το δικό Του δρόμο. Μας καλεί να Τον ακολουθήσουμε αδιαφορώντας για τις δυσκολίες που θα συναντήσουμε στην πορεία μας, αδιαφορώντας για τα κύματα των πειρασμών και των θλίψεων, που θα κλονίζουν το σκάφος της υπάρξεὠς μας, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη σε Εκείνον, που θα μας καθοδηγεί και θα μας οδηγεί στο λιμάνι της Βασιλείας Του.

»Ας μην αδιαφορήσουμε για την πρόσκληση του Χριστού. Ας μην αφήσουμε τους θορύβους του κόσμου να σκεπάζουν την φωνή Του. Ας Τον ακούσουμε και ας Τον αποδεχθούμε με την προθυμία που Τον δέχτηκαν και οι Απόστολοι Του, χωρίς αναβολές, χωρίς προφάσεις, χωρίς προϋποθέσεις. Ας αποδεχθούμε την κλήση του Χριστού, όπως την αποδέχθηκαν ανά τους αιώνες οι άγιοι και οι εκλεκτοί Του, και εύχομαι δια των πρεσβειών τους να αξιωθούμε όλοι να συναντήσουμε τον Χριστό και να ζήσουμε την χαρά και την μακαριότητα της αιώνιας ζωής».

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνον της Βασιλικής Σταὐρογλου η οποία επί σειρά ετών διηκόνησε ευόρκως και ενζήλως την ενορίαν των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ορεστιάδος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.