ην Κυριακή 2-6-2019 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μαρπήσσης Πάρου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος.

Εν συνεχεία εψάλη το καθιερωμένο Μνημόσυνο για τον Εθνομάρτυρα Νικόλαο Στέλλα, ο οποίος στις 21-5-1944 απαγχονίστηκε στην πλατεία της Μάρπησσας από τους Γερμανούς κατακτητές.

Μετά το Μνημόσυνο όλο το Εκκλησίασμα με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο, τον Δήμαρχο Πάρου και τον Έπαρχο Πάρου μετέβησαν στο Μνημείο του Ήρωα και Εθνομάρτυρα όπου τελέσθηκε Τρισάγιο.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος και ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Έπαρχο Πάρου και Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μπιζά, και εκπροσώπους άλλων φορέων.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από όλους τους επισήμους και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων του νησιού και τέλος αποδόθηκε θαυμάσια από την χορωδία του Γυμνασίου Αρχιλόχου το τραγούδι που είναι αφιερωμένο στον Ήρωα Νικόλα Στέλλα σε στίχους και μελοποίηση της κας Μπέτης Μπιζά, Φιλολόγου Καθηγήτριας του Γυμνασίου Αρχιλόχου Πάρου. Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης στεφάνων, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.