Την Κυριακή του Τυφλού, 24.5.2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερό Ναό του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου της περιοχής του Ηρακλείου Λαγκαδά.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προέβη και στην εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Παντελεήμονος Καράτσαλη, ο οποίος είναι έγγαμος και πατήρ ενός τέκνου, Πτυχιούχος των Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ., κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στην Πολιτική Ανάλυση της ιδίας Πανεπιστημιακής Σχολής και υπηρετεί εις την καθ´ ημάς Ιερά Μητρόπολη ως άμισθος Κληρικός.

Προ της Χειροτονίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιωάννης ανεφέρθη στην αναγνωσθείσα Ευαγγελική περικοπή και στα μηνύματα Αυτής, την οποία και συνέδεσε με τις προηγούμενες της περιόδου όπου διανύουμε, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων την αληθινή Ομολογία που πρέπει να έχουμε για να δεχτούμε τον Ιησού στην ζωή μας, προσδοκώντας συνεχώς να ζούμε μέσα στο Φως της Αναστάσεως όπως χαρακτηριστικά ζούσε και ο Όσιος Πορφύριος, ενώ παράλληλα απηύθυνε συμβουλές, πατρικούς λόγους αγάπης και νουθεσίες περί του θεοσύστατου Μυστηρίου της Ιεροσύνης στον χειροτονούμενο, ως πνευματικά εφόδια για την νέα Ιερατική του πορεία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.