Ένα γεγονός που έδωσε φτερά στη συνέχεια του ποιμαντικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Κατάνγκας, ήταν η ʺ1η Συνάντηση Νέολαίαςʺ στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων, για τα 35 χρόνια από την κοίμηση του μεγάλου Ιεραποστόλου μακαριστού Αρχιμ. π. Κοσμά Γρηγοριάτη, στο Κολουέζι του Κονγκό.

Ζήσαμε συγκινητικές στιγμές, οι οποίες χαράχθηκαν στη μνήμη και στη καρδιά μας και ανανέωσαν το πολυσχιδές έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάνγκας, κ. Μελετίου, αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει εδώ και 35 χρόνια για την πνευματικη πρόοδο των νέων μας.

Έτσι, λοιπόν, με τις ευχές της ΑΘΜ Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ. κ. Θεόδωρο Β’, την Κυριακή, 26/5/2024, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κολουέζι, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάνγκας, κ. Μελετίου, πλαισιωμένου από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κωνσταντιανής, κ. Κοσμά, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Πρωτ. π. Θεόφιλο Κατάνγκ, Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, πάνω από 600 νέεοι και νέες προσήλθαν στον Ιερό Ναό, να προσευχηθούν, να κοινωνήσουν του Σώματος και του Αίματος του Χριστού, αλλά και για να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή, τόνισε για το αγαθό της υγείας, αλλά και πόσο πρέπει ο άνθρωπος να αποφεύγει την αμαρτία, η οποία γίνεται πρόξενος μυρίων κακών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος, κ. Κοσμάς, μίλησε στους νέους για την ʺ1η Συνάντηση Νεολαίαςʺ της Ιεράς Μητροπόλεως Κατάνγκας τονίζοντας ότι: Σήμερα που ήρθατε εδώ στο Κολουέζι, ζήστε αυτή την εμπειρία συνάντησης με το Χριστό, μαζί με τους πολυάριθμους νέους και νέες που ήρθαν με μεγάλη αγάπη και χαρά όχι μόνο από την πόλη του Κολουέζι, αλλά και από άλλες ενορίες. Αφεθείτε στην αγάπη Του και θα είστε οι μάρτυρες εκείνοι που ο κόσμος έχει ανάγκη….Αυτή η ιεραποστολική κραυγή πρέπει τώρα να ακουστεί δυνατά μέσα στην καρδιά σας. Το έτος αυτό 2024 και η πρώτη συνάντησή μας μέσα στην Αναστάσιμη περίοδο που διανύουμε, ας γίνει η απαρχή μιας νέας πορείας στην καλλιέργεια της Πίστεώς μας. Συνεχίζοντας ο Θεοφιλέστατος τόνισε: Μη φοβηθείτε καλά μου παιδιά. Θα ήθελα να σας προτρέψω να ακούσετε βαθειά μέσα σας το κάλεσμα του Χριστού να αναγγείλετε το Ευαγγέλιό του. Γίνετε η καρδιά και τα χέρια του Ιησού! Πηγαίνετε και γίνετε μάρτυρες της αγάπης του, γίνετε οι νέοι ιεραπόστολοι γεμάτοι από την αγάπη και την εγκάρδια υποδοχή όλων. Ακολουθήστε το παράδειγμα των μεγάλων ιεραποστόλων της Εκκλησίας μας.

Η Εκκλησία σας εμπιστεύεται και σας ευχαριστεί εγκάρδια για τη χαρά και το δυναμισμό που της προσφέρετε. Αξιοποιήστε γενναιόδωρα όλα τα χαρίσματά σας στην υπηρεσία του έργου της Εκκλησίας. Γνωρίζουμε πως το Άγιο Πνεύμα χορηγείται άφθονα σε όσους δέχονται, με ταπεινή καρδιά, να διαθέσουν τον εαυτό τους στο έργο της Εκκλησίας. Και εσείς μη φοβάστε: ο Ιησούς, ο Σωτήρας του κόσμου, είναι μαζί σας όλες τις ημέρες, μέχρι τη συντέλεια του κόσμου (Βλ. Ματθ. 28, 20)…Τελειώνοντας την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος, προέτρεψε τους νέους τονίζοντάς τους: Σας καλώ όλους να κάνουμε μια νέα αρχή, να κοιτάξουμε μπροστά, να αφήσουμε πίσω τα λάθη του παρελθόντος και ενωμένοι με αγάπη, ειρήνη και σεβασμό απέναντι στον κάθε συνάνθρωπό μας, να μεταφέρουμε το μήνυμα της χαράς, το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου μας…

Μετά την ομιλία, ο Σεβασμιώτατος, κ. Μελέτιος, απευθυνόμενος στους νέους, ευχαρίστησε όλους εκείνους που βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια στο κατηχητικό έργο της νεότητας. Ιδιαιτέρως, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ. κ. Θεόδωρο Β’, για την αγάπη και το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει, για το ποιμαντικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως και το στηρίζει παντοιοτρόπως όλα αυτά τα χρόνια.

Ο απόηχος και η χαρά του εορτασμού παραμένει ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων των νέων Ορθοδόξων Χριστιανών της επαρχίας Κατάνγκας, γιατί πραγματικά ο κόπος, η θυσία και ο σταυρός που βρίσκεται πάνω από τους τάφους των προγενέστερων Ιεραποστόλων, θα υπενθυμίζουν στις επόμενες γενιές το χρέος και το καθήκον απέναντι σε όλους εκείνους που έγιναν πρωτεργάτες στο έργο του Ευαγγελισμού των Αφρικανών αδελφών μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.