Κυριακή του Παραλύτου: ο Χριστός Ανέστη. Αλλά και ο παράλυτος της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής, όπως μας αναφέρει ο ηγαπημένος μαθητής του Κυρίου, ανέστη κι αυτός. Ήταν παράλυτος και κανένας επί 38 ολόκληρα χρόνια δεν μπόρεσε να τον αναστήσει, να τον σηκώσει, να τον κάνει να σταθεί όρθιος στα πόδια του και να περπατήσει. Ο παράλυτος ομολογεί: Ο Ιησούς Χριστός ότι ήταν Εκείνος που τον έκανε υγιή. 

Κυριακή του Παραλύτου: 23 Μαΐου

Ιησούς Χρηστός ο Ζωοδότης

Ένας μόνος ανέστησε τον άνθρωπο και όλη την κοινωνία, που την εκπροσωπεί ο σημερινός παράλυτος της Ευαγγελικής μας περικοπής. Ο αναστημένος Ιησούς. Μόνον αυτός, ο Ζωοδότης, Εκείνος, που ανέστησε πρώτα τον εαυτό Του, μπορεί να αναστήσει κι εμένα και όλους τους ανθρώπους. Μόνον ένας μπόρεσε κι έκανε το Πάσχα, το «πέρασμα» εκ του θανάτου εις την ζωήν πραγματικότητα. Ο Ιησούς της Ναζαρέτ. Μόνον Εκείνος νίκησε τελικά τον θάνατο και πέρασε στη ζωή. Άρα μόνο ο Χριστός μπορεί ακόμη και σήμερα να βοηθήσει όλους εμάς να σωθούμε, να ορθοποδήσουμε, να περπατήσουμε ξανά μόνοι μας και να αναστηθούμε από την νεκρική παραλυσία που έχουμε ως άνθρωποι αλλά και ως κοινωνία.

Να γιατί είναι απαραίτητο, να πιστέψουμε κι εμείς σαν τον Θωμά στην Ανάσταση του Ιησού Χριστού και σαν τις Μυροφόρες να το κηρύξουμε παντού ακόμη και στους αρνητές του Κυρίου μας. Διότι μόνο ο Ιησούς είναι αυτός που ανασταίνει από την νεκρική παραλυσία και όλους εμάς, όπως σήκωσε και τον παράλυτο.

Αν δεν πιστέψουμε εις Αυτόν και την ανάστασή Του, τότε αλίμονο σε εμάς και στον κόσμο όλο. Θα συμβεί ακριβώς αυτό που θα ακούσουμε στις δύο επόμενες Ευαγγελικές περικοπές τις προσεχείς Κυριακές. Θα παραμείνουμε τυφλοί, στο σκοτάδι και θα κυλιόμαστε σαν την Σαμαρείτιδα στα πάθη της σαρκός.

Χωρίς πίστη στην Ανάσταση του Χριστού ας το γνωρίζουμε ότι η κοινωνία μας θα παραμείνει παράλυτη, τυφλή και ζώντας μέσα στην σαρκολατρεία, με αποτέλεσμα τον βέβαιο θάνατό της.
Θαρσείτε, πιστεύσατε ότι ο Χριστός Ανέστη εκ νεκρών και ακολουθήσατε Αυτόν όπως ο σημερινός παράλυτος που ανορθώθηκε και περπάτησε. Πιστεύσατε εις Αυτόν όπως ο τυφλός και η Σαμαρείτιδα που είδαν το φως τους ξανά και η Σαμαρείτιδα ονομάστηκε Φωτεινή, διότι έφυγε από το σκοτάδι σαν τον τυφλό και ήλθε στο Φως και στη χώρα του Φωτός.

Θαρσείτε ο Χριστός νίκησε τον θάνατο και έφερε σε όλους μας μια νέα ζωή, την αιώνια ζωή, η οποία ξεκινά μέσα από τις καρδιές των ανθρώπων που ασπάζονται, αποδέχονται, πιστεύουν, ομολογούν και ακολουθούν τον Ιησού ως τον Αναστημένο Μεσσία της Καινής Διαθήκης του Θεού.
Αυτόν ας ομολογήσουμε κι εμείς ως Θεόν αληθινόν ζώντα και εγηγερμένο εκ των νεκρών, για να γευθούμε όλοι της Αιωνίου Ζωής που χαρίζει ο Κύριός μας σε όσους ταπεινά τον ακολούθησαν σε όλη Του την ζωή έως τον Γολγοθά, τον Τάφο, την Ανάσταση και την Ανάληψή Του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.