ΑΓΙΟΙ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο άνοιξε η εορταστική εβδομάδα της πανηγύρεως των Ισαποστόλων και Θεσσαλονικέων Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, στον φερώνυμο Προσκυνηματικό Ναό στη Θεσσαλονίκη καθώς την Κυριακή του Παραλύτου 7 Μαΐου 2023 δεκάδες παιδιά παιδιά ΑμεΑ, συνοδευόμενα από την Ομάδα Φίλων ΑμεΑ παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία.

Ο Ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος και τα “αγγελάκια” με την καθαρότητα της καρδιάς τους έδωσαν έναν διαφορετικό τόνο στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ενώ δεν έλειψαν και οι ενθουσιώδεις στιγμές, κυρίως στα ψαλλόμενα «Χριστός ανέστη», οπότε με σθένος και δύναμη συνέψαλλαν με τη χορωδία!

Περισσότεροι από 30 χορωδοί της Ακαδημίας Ψαλτικής Ειρμός ερμήνευσαν στο μέσον του Ναού και ενώπιον της Εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης το «Ο Άγγελος εβόα», με το σύνολο του εκκλησιάσματος να υποψάλλει καθ’ όλη τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Οι ιερείς του Ναού με επί κεφαλής τον αρχιμανδρίτη π .Ιωάννη Τράγκα ιερούργησαν με σεμνότητα και ιεροπρέπεια και διακόνησαν τον λόγο, αρδεύοντας το «ιδιαίτερο» αυτήν την ημέρα εκκλησίασμα με τα διδάγματα της ευαγγελικής περικοπής.

Τελέστηκε επίσης το μνημόσυνο του Δασκάλου της Ψαλτικής και Μαΐστορος Λυκούργου Αγγελόπουλου, Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, και του «αηδονιού του Αγίου Όρους» Σπυρίδωνος μοναχού (Μικραγιαννανίτου), υποτακτικού του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου.

Το Κοινωνικό διήρκησε γύρω στο 20λεπτο με τρία Άγια Ποτήρια, καθώς Κοινώνησε το σύνολο των παιδιών ΑμεΑ και οι περισσότεροι του λοιπού εκκλησιάσματος με τη συνωδία και προτροπή της Παιδικής και Νεανικής Βυζαντινής Χορωδίας, ψάλλοντας «Σώμα Χριστού μεταλάβετε, πηγής αθανάτου γεύσασθε».

Το πρόγραμμα των εορταστικών και λατρευτικών Συνάξεων του Ναού για την εορτή των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου
Τετάρτη 10/5 ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ Παραμονή Εορτής Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου

α) 7.30′-9.30′ Όρθρος & Θεία Λειτουργία.

β) 19.00′ Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

γ) 21.30′-23.00′ Βραδινή Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή της Ακαδημίας Ψαλτικής Ειρμός.

Πέμπτη 11/5 ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΥ

α) 7.30′-10.30′ Όρθρος & Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

β) 19.00′-20.00′ Παράκληση στους Αγίους Ισαποστόλους Κύριλλο και Μεθόδιο. Προσκύνημα Ιερών Λειψάνων Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου.

γ) 20.00′-21.00′ Λιτανεία Ιεράς Εικόνος και Ιερών Λειψάνων των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου προς ευλογίαν της γενέτειρας τους Θεσσαλονίκης.

δ) 21.30′-23.00′ Χαιρετισμοί στου Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο και βραδινή Θεία Λειτουργία.

Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τίθενται εις προσκύνησιν τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Ωράριο Ιερού Ναού κατά τον μήνα Μάιο: 7.30′-20.30′

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.