Γράφει η Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή του Ασώτου 4 Φεβρουαρίου 2018, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Δ.Δ. Χάρματος.

Στην ομιλία του ανεφέρθη στην ευαγγελική περικοπή από το κατά Λουκάν άγιον ευαγγέλιο (παραβολή του Ασώτου Υιού) συνδυάζοντάς της με το αποστολικό ανάγνωσμα από την Α΄ προς Κορινθίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Ένας υιός φεύγει σε χώρα μακρινή, μακριά από το σπίτι του πατέρα του. Σε αντιπαραβολή ο Απόστολος Παύλος γράφει:

«Πάντα μοι ἔξεστιν, ἀλλ’ οὐ πάντα συμφέρει». Όλα μου επιτρέπονται, όλα όμως δεν είναι προς το συμφέρον. Ξεκινάει να ζει άσωτη ζωή και φθάνει σε έσχατη κατάσταση.

Εβραίος στην καταγωγή. Οι Εβραίοι δεν εκτρέφουν χοίρους. Κι αυτός για να επιβιώσει, αφού κατασπατάλησε όλη την πατρική του περιουσία, έφθασε να βόσκει χοίρους και να θέλει να χορτάσει με ξυλοκέρατα που έτρωγαν αυτοί».

Σε άλλο σημείο είπε: «Η καρδιά και το σώμα μας είναι μέλη Χριστού, διότι έχουν εξαγοραστεί με το τίμιο αίμα του Κυρίου μαςΙησού Χριστού. Γι’ αυτό και δεν έχουμε το δικαίωμα να τα καταστρέφουμε, αφού μόνο αυτό μπορούμε να κάνουμε σε αυτά».

Κλείνοντας προέτρεψε: «Πρέπει να ζούμε κοντά στον Χριστό και στην Εκκλησία του και να σεβόμαστε την καρδιά και το σώμα μας, διότι το σώμα μας είναι ναός του Αγίου Πνεύματος».

Φωτογραφίες: Λάμπρος Στεργίου

Κυριακή του Ασώτου στον Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Δ.Δ. Χάρματος Κυριακή του Ασώτου στον Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Δ.Δ. Χάρματος Κυριακή του Ασώτου στον Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Δ.Δ. Χάρματος Κυριακή του Ασώτου στον Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Δ.Δ. Χάρματος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.