Μητρόπολη Θηβών.

Την Κυριακή του Ασώτου, 16 Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Χαλανδρίου. Στον Ιερό Ναό ευρίσκετο προς προσκύνηση από το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου η κάρα του Αγίου Κυπριανού, την οποία μετέφερε στον ως άνω Ιερό Ναό ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καμπιών Διονύσου Βοιωτίας της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριος Μήτσου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στην παραβολή του Ασώτου Υιού τονίζοντας το ρόλο κάθε μέλους της οικογένειας. Αναφέρθηκε στη μετάνοια του μικρού υιού, στο μεγάλο υιό που δεν έγινε κοινωνός της χαράς της επιστροφής του αδελφού του, και στην αγάπη του πατέρα τονίζοντας ότι ο Θεός είναι πάντα κοντά μας να μας περιμαζέψει, όταν το επιθυμήσουμε. Ενώ έκλεισε το λόγο του με την ευχή να μιμηθούμε τον άσωτο υιό στη μετάνοια.

Στο τέλος, οι ιερείς του Ναού ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την άδεια και την ευλογία να μεταφερθεί η κάρα του Αγίου Κυπριανού από την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καμπιών στον Ιερό Ναό τους και του πρόσφεραν ως δώρο ένα εγκόλπιο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.