ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Κήρυγμα π. Ραφαήλ για την Κυριακή του Ασώτου και ψαλμοτράγουδο Ξύπνα ψυχή μου μέσα στην Εκκλησία, Συγκλονιστικά λόγια.

Κυριακή του Ασώτου- Ράπισμα στους Άθεους από Γέροντα Ραφαήλ- Ξύπνα ψυχή μου, έψαλλε με βαθειά ψυχή για αυτούς όλους τους Έλληνες και την Ορθοδοξία.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Επιμένει ο Τατσόπουλος: Θρησκευτικό παραμύθι τα θαύματα του Αγίου Παΐσιου

«Είναι μια παραγωγή της Μονής Βατοπεδίου. Αν και δεν το αναφέρει, είναι κάτι φανερό. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η σειρά, για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά, αυτό το προϊόν δεν προσφέρθηκε στο κοινό ως ιστορική σειρά», σημείωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος.

«Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η σειρά, για πρώτη φορά -και αυτό έχει να κάνει με τη λέξη απενοχοποίηση που χρησιμοποιώ στην ανάρτηση-, για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά, ενώ έχουν γίνει πάρα πολλές αντίστοιχες ταινίες, τηλεοπτικές παραγωγές… υπήρχε μια μεγάλη παράδοση. Ποτέ όμως μέχρι τώρα αυτό το προϊόν δεν προσφέρθηκε στο τηλεοπτικό κοινό ως ιστορική σειρά», δήλωσε ο πρώην βουλευτής.

«Από εδώ ξεκινά και η ρίζα της λέξης αποβλάκωση» εξήγησε, για να συνεχίσει πως πρόκειται για «μια καθαρά θρησκευτική σειρά, ένα θρησκευτικό παραμύθι, αν θέλετε, θρύλοι και παραδόσεις του ελληνικού λαού, όχι ιστορική σειρά. Θα τρίζουν τα κόκκαλα των ιστορικών μας, των ανθρώπων που αναλώνουν όλη τους τη ζωή στην ιστορική έρευνα με το να παρουσιάζουμε τον βίο ενός ανθρώπου και να μιλάμε για τα θαύματά του λες και είναι αποδεκτά από την ιστορική έρευνα».

Τατσόπουλος: Τσαρλατάνοι προσβάλλουν την κοινή λογική, τον ορθό λόγο
«Η σειρά είναι ένα θρησκευτικό παραμύθι. Τα θαύματα του Παΐσιου μπορούμε να τα εξηγήσουμε με όποιον τρόπο θέλετε: από οράματα μέχρι ψυχωτικά επεισόδια, μέχρι οτιδήποτε. Από ιστορικό να έχουμε κάποιο τεκμήριο ότι αυτά τα θαύματα…», σημείωσε ακόμη ο Π. Τατσόπουλος.

Συνέχισε, λέγοντας πως «αυτή η σειρά δεν παρουσιάστηκε σαν ένα θρησκευτικό παραμύθι, αλλά σαν μια ιστορική σειρά. Αν βγούμε αύριο μεθαύριο να πούμε “η Χιονάτη δεν είναι παραμύθι, είναι πραγματική ιστορία”. Καταλαβαίνετε πώς οδηγούμε τον κόσμο στην αποβλάκωση;».

Ο πρώην βουλευτής επέμεινε: «Δεν προσβάλω τίποτα», λέγοντας πως άλλοι είναι εκείνοι που κάνουν κάτι τέτοιο, καθώς «προβάλλουν την κοινή λογική, τον ορθό λόγο, όλοι αυτοί οι τσαρλατάνοι που χρησιμοποιώντας παραμύθια, έχουν το θράσος -για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά- να τα παρουσιάζουν ως θρησκευτικά γεγονότα».

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.