Στον εορτάζοντα Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου Αδδίς Αμπάμπα, τελέσθηκε χθες 1η Μαΐου 2022, αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμ. Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ.

Με την παρουσία της Εριτ. κ. Βασιλικής Σκαλιστήρα, Επιτετραμμένης και Διευθύνουσας του Προξενικού Γραφείου της Ελλάδος στην Αιθιοπία, του Εντιμ. Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητος Αδδίς Αμπάμπα κ. Δημητρίου Συκά και με τη συμμετοχή Ορθοξόδων παροίκων, Ελλήνων, Αιθιόπων, Ρώσων, Σύριων, Κογκολέζων και λοιπών Αφρικανών, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν τον Άγιο Γεώργιο τον θαυματουργό.

Στο πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Ακολουθία της Αρτοκλασίας και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού.
Ο Σεβασμ. μετέφερε τις ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ.κ. Θεοδώρου Β και αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου που είναι μια διαρκής μαρτυρία Ιησού Χριστού σε όλες τις εποχές.

Επίσης, ο Σεβασμ. ευχαρίστησε την αξιότιμη οικογένεια Λαμπρινίδη για τις δωρεές τους προς τον Ιερό Ναό, την μαρμαροκάλυψη της Αγίας Τραπέζης καθώς και της αγιογραφήσεως της Παναγίας “Πλατυτέρας”, ευχόμενος ο Κύριος να αναπαύει την ψυχή της γιαγιάς των μακαριστής Μαρίας Λαμπρινίδη.

Μετά το πέρας των ιερών τελετών, ακολούθησε κέρασμα προς όλους, προσφερόμενο από την Ελληνική Κοινότητα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.