Το Ορθόδοξο Αραβόφωνο ποίμνιο του Καιρού με πάσα λαμπρότητα εόρτασε την θριαμβευτική είσοδο του Κυρίου μας στην Αγία Πόλη Ιερουσαλήμ.

Η Ά.Θ. Μακαριότητα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β, το πρωί της Κυριακής των Βαΐων μετά βαθυτάτου σεβασμού έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κοινότητος και το συμβούλιο του, στην είσοδο του Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ντάχερ Καιρού.

Οι Πρόσκοποι και η νεότητα της ενορίας του απέδωσαν τις πρέπουσες τιμές.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας.

Με την συνοδεία των προσκόπων και των νέων της κοινότητος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε η λιτάνευση της εικόνας του Κυρίου και διανεμήθηκαν τα ευλογημένα βαΐα των φοινίκων στούς πολυπληθείς πιστούς.

Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στο εορτολογικό γεγονός της ημέρας και ευχήθηκε για την ουσιαστική είσοδο του κάθε πιστού στην ζωή της Εκκλησίας.

Εξέφρασε την χαρά του διά την συμμετοχή των πιστών και ιδιαιτέρως των νέων, όχι μόνο κατά την σημερινή ημέρα αλλά και σε κάθε λατρευτική η άλλη δραστηριότητα της Εκκλησίας.

Ευχήθηκε να επικρατήσει η ειρήνη στην πολύπαθο χώρα της Ουκρανίας και όλος ο Ορθόδοξος κόσμος να εορτάσει ειρηνικά την ένδοξο Ανάσταση του Κυρίου μας.

Τα δε μύρα, που κατά το τοπικό έθιμο θα χρησιμοποιηθούν στην διάρκεια της λιτανεύσεως ,να γίνουν δεκτά ως θυμίαμα προς τον δι ημάς παθόντα, ταφέντα και αναστάντα Κύριο μας.

Εκείνος που είναι ο χορηγός παντός αγαθού ,να αντικαταπέμψει την χάριν Του προς όλο τον κόσμο και η πνευματική ευωδία να μας ενισχύσει στον πνευματικό αγώνα μας.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστη και ο εντιμόιατος Πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο κ Νικόλαος Γαριλύδης, μεταφέροντας στό Αραβοφώνο πιστό λαό ην αγάπη της Ελλάδος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.