Το λατρευτικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Κατάγκας συνεχίζεται νυχθημερόν προκειμένου να βοηθήσει τον αγωνιζόμενο άνθρωπο.

Την Παρασκευή του Λαζάρου τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, αφού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κατάγκας κ. Μελέτιος αυτή την ημέρα χειροτονήθηκε διάκονος πριν από πενήντα έτη.

Το Σάββατο του Λαζάρου και πάλι στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου έγινε συλλείτουργο με όλους τους ιερείς της πόλεως Κολουέζι και την συμμετοχή των πιστών χριστιανών, το δε απόγευμα Μέγας Εσπερινός της ενδόξου Βαïφόρου εορτής του Κυρίου μας εις Ιεροσόλυμα.

Μετά τον Εσπερινό, οι οικότροφοι έσπευσαν στον Ναό του Αγίου Νικολάου και κόσμησαν αυτόν με κλάδους φοινίκων, εντός και εκτός του Ναού.

Την Κυριακή των Βαïων, ο Σεβασμιώτατος Κατάγκας λειτουργήσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου με πλήθος πιστών που προσέτρεξαν από πρωί να εκκλησιασθούν και να συμμετέχουν στο μυστήριο της θ. κοινωνίας. Όλοι έλαβαν τα βάια και χάρηκαν και τους ευχηθήκαμε καλή και Αγία Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο δε Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κωνσταντιανής κ. Κοσμάς, από την προσεχή Πέμπτη μετέβη στο Λουμπουμπάσι και βρίσκεται ανάμεσα στον Ελληνισμό και τελεί τις θείες ακολουθίες και επισκέπτεται καθημερινά τις ενορίες του Λουμπουμπάσι και κηρύττει τον θείο λόγο στους ιθαγενείς πιστούς, οι οποίοι κατακλύζουν τους Ναούς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.