Την Κυριακή των Βαΐων, την 21η Απριλίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός προέστη της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στον Αλικιανό Χανίων όπου διακονεί ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Έ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Εμμανουήλ Χατζηδάκης.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του τόνισε ότι ο Κύριος μας εισήλθε στην πόλη της Ιερουσαλήμ ταπεινά επάνω σε ένα πουλάρι, με το κεφάλι σκυμμένο και σκυθρωπός.

Και αυτό γιατί έβλεπε και διέβλεπε μέσα στους ανθρώπους, ότι αυτή η πορεία που ακολουθεί και αυτή η υποδοχή, δεν είχε καμία σχέση με την αποστολή την οποία είχε ερχόμενος στον κόσμο, για να εκπληρώσει την οικονομία του Πατρός και να θυσιαστεί για την ελευθερία του ανθρωπίνου γένους.

Η Εκκλησία μας, φέρνει αυτήν την Δεσποτική εορτή και μας καλεί να βιώσουμε το Λόγο του Θεού, τη ζωή του Χριστού. Μας διδάσκει να ακολουθήσουμε την πορεία του Χριστού, την ταπείνωση και την αγάπη.

Είναι ανθρώπινο και λογικό να αμαρτάνουμε ως άνθρωποι, όμως δεν είναι ποτέ ανθρώπινο, αντίθετα είναι παράλογο και σατανικό να μην μετανοούμε και να μην ζητούμε το έλεος του Θεού.

Τον παρών στο Εκκλησίασμα έδωσαν φορείς του Τόπου μας, ενώ την όμορφη βαϊοφορεμένη εκκλησία λάμπρυναν με τις παραδοσιακές τους στολές ”οι Βιγλάτορες” που ήταν παραταγμένοι μέσα στο ναό.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.