Όπως μας ενημερώνει η Μητρόπολη

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ λειτούργησε σήμερα, Κυριακή των Προπατόρων, στον Ιερό Ναό Mεταμορφωσεως του Σωτήρος Aλσουπόλεως, ο οποίος πανηγυρίζει τη μνήμη του Aγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ιδιαιτέρως, καθώς το δεξιό κλίτος του Nαού τιμάται επ ονόματι του Αγίου Διονυσίου.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι Πατέρες του Ναού και πλήθος πιστών. O Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ομιλία του στη συνεχή πρόσκληση του Θεού προς τον κάθε άνθρωπο για μετάνοια και σωτηρία και στην διαρκή εγρήγορση που οφείλει ο χριστιανός να επιδεικνύει ώστε η ανταπόκρισή του στο κάλεσμα του Θεού να είναι άμεση και δυναμική.

Στο τέλος τελέσθηκε το μνημόσυνο του αοιδίμου κτήτορος του Iερού Nαού Aρχιμ. Διονυσίου Παπαδάκη. Ενώ ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους για τις προσεχείς εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Έκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου

Κυριακή των Προπατόρων στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας Κυριακή των Προπατόρων στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας Κυριακή των Προπατόρων στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας Κυριακή των Προπατόρων στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας Κυριακή των Προπατόρων στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας

Κυριακή των Αγίων Προπατόρων

Οι Πατέρες της Εκκλησίας, όρισαν την Κυριακή πριν την Κυριακή προ της γεννήσεως του Χριστού, τη μνήμη των Προπατόρων Του, δηλαδή των κατά σάρκα προγόνων Του, όπως είναι ο Αβραάμ και οι υπόλοιποι, από τους οποίους προήλθε ο Κύριος Ιησούς Χριστός.

Την Κυριακη των προπατορων γιορτάζει και η Αγία Μαρία η προμήτωρ της Θεοτόκου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.