Την Κυριακή των Μυροφόρων, 30 Απριλίου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Δευτεράς.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Νικολαΐδης, ο Οικονόμος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης. Συμπροσευχόμενος παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χόνι κ. Σάββας (Πατριαρχείο Γεωργίας) μαζί με μικρή ομάδα μοναζουσών από τη Γεωργία.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος ανέφερε: «Σήμερα τρίτη Κυριακή από του Πάσχα, και η Εκκλησία μας πολύ σοφά όπως κάνει πάντα παρουσίασε ενώπιον μας για να θυμηθούμε και να γιορτάσουμε όλα εκείνα τα πρόσωπα που υπηρέτησαν με τον δικό τους τρόπο τον Τάφο του Χριστού μας, καθώς και τα πρόσωπα εκείνα που αποφάσισαν κάτω από αντίξοες πραγματικά συνθήκες να ολοκληρώσουν την ταφή του Κυρίου. Ποια είναι αυτά τα πρόσωπα που τα τιμάει σήμερα η Εκκλησία μας; Είναι οι δύο κρυφοί μαθητές του Χριστού ο Ιωσήφ και ο Νικόδημος καθώς και οι Μυροφόρες γυναίκες, μεταξύ των οποίων κατονομάζονται η Μαρία η Μαγδαληνή, η Μαρία του Ιακώβου και η Σαλώμη με κατεξοχήν την Θεομήτορα Κυρία Θεοτόκο».

Ακόμη τόνισε τον ρόλο της πρεσβυτέρας στην κοινωνία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η Εκκλησία με την κρίση που περνά ο αριθμός των πρεσβυτέρων και των κατηχητριών.

Στο τέλος του κηρύγματος, ο Πανιερώτατος τίμησε την Πρεσβυτέρα Μαρία Νικολαΐδου, για την 30ετή διακονία και προσφορά της στο κατηχητικό έργο της εκκλησίας μέσω των κατασκηνώσεων, των κατηχητικών και των χριστιανικών συνδέσμων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.