Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοπαντανάσσης στο Παλαιχώρι Ορεινής, την Κυριακή των Μυροφόρων. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε το μνημόσυνο του ήρωα Μιχαλάκη Καραολή, ο οποίος απαγχονίσθηκε από τους Άγγλους κατακτητές στις 10 Μαΐου 1956.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Οικονόμος Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Στο κήρυγμά του, ο Πανιερώτατος, αναφέρθηκε στις Μυροφόρες γυναίκες και στους δύο μαθητές του Χριστού, τον Ιωσήφ, τον από Αριμαθαία, ευσχήμονα βουλευτή, και το Νικόδημο, νυκτερινό κρυφό μαθητή, οι οποίοι απέδωσαν με περισσή αγάπη τις τελευταίες τιμές στον Ιησού. Ο Ιωσήφ και ο Νικόδημος ήταν οι δύο αψευδείς μάρτυρες της ταφής Του και οι Μυροφόρες οι αψευδείς μάρτυρες της Αναστάσεως του Χριστού. Θαρραλέοι και τολμηροί άνθρωποι, πρότυπα ηρωισμού.

“Αξιοθαύμαστη η τόλμη του Ιωσήφ και του Νικοδήμου, αλλά και των Μυροφόρων γυναικών, οι οποίοι τολμούν στην πιο δύσκολη στιγμή να πλησιάσουν για να ετοιμάσουν το σώμα του Κυρίου τους. Γι’ αυτό και η Εκκλησία μας τους τιμά και τους προβάλλει, για τις πράξεις τους, οι οποίες εδείκνυαν την έμπρακτη αγάπη τους προς τον Χριστό. Δεν δίστασαν, δεν φοβήθηκαν την κουστωδία των Ιουδαίων. Υπερνίκησαν τη δειλία τους και προσέτρεξαν στον τάφο του Ιησού, για να Τον αλείψουν με μύρα”, ανέφερε ο Πανιερώτατος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε το μνημόσυνο του ήρωα Μιχαλάκη Καραολή, ο οποίος απαγχονίσθηκε από τους Άγγλους κατακτητές στις 10 Μαΐου 1956.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.