Η Κυριακή των Μυροφόρων μας θυμίζει τον Κύριό μας Ιησού Χριστό νεκρό. Και την συναίσθηση των ανθρώπων, των φίλων, ότι είχαν χρέος απέναντί του, να κάνουν ότι επέβαλε η αγάπη τους και η θρησκεία τους.

Κυριακή των Μυροφόρων εορτή 3 Μαΐου

Ιδιαίτερα το αισθάνονταν αυτό οι άγιες Μυροφόρες γυναίκες, οι οποίες μόλις τελείωσε η αργία του Σαββάτου, της εορτής, ξεκίνησαν να πάνε στο μνήμα του Χριστού για τα «καθήκοντα».

Ας δούμε τι μας λέγει το Ευαγγέλιο.

Ξεκίνησαν με βαρειά καρδιά.

Πάντοτε δεν βαραίνει η καρδιά μας, όταν φέρνομε στη μνήμη μας θάνατο και μνημόσυνα;

Γιατί ο θάνατος είναι για μας σκοτάδι. Και φέρνει συναισθήματα βαρειά.

Όταν ξεκίνησαν, λέει το Ευαγγέλιο, είχε πιά ανατείλει ο ήλιος. Γιατί με σκοτάδι στην καρδιά και σκοτάδι στη φύση, δεν τολμούσαν οι απλές αυτές γυναίκες να ξεκινήσουν, να πάρουν τον δρόμο για τον τάφο του Χριστού.

Αλλά είχε ευτυχώς ανατείλει ο ήλιος.

Και για μας, ο ήλιος της δικαιοσύνης έχει ανατείλει.

Στα τροπάρια της Εκκλησίας μας λέμε, ότι ανέτειλε από τον τάφο του Χριστού, όταν ο Χριστός αναστήθηκε. Γιατί η μεγαλύτερη ανατολή είναι η ανάσταση του Χριστού, που μας λέει ότι το σκοτάδι του Άδου και του θανάτου διαλύθηκε. Και από δω και πέρα έχομε την ελπίδα της αναστάσεως και της αιώνιας ζωής.

Όσο μας τσακίζει η μαυρίλα του θανάτου, τόσο μας ενθαρρύνει και μας παρηγορεί η ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Αρκεί βέβαια να την πιστεύομε. Γι’ αυτό και ένα από τα μεγαλύτερα καθήκοντα και χρέη απέναντι του εαυτού μας είναι να φροντίζομε να βλέπομε, να μαθαίνομε, να πιστεύομε, να αγαπάμε την ανάσταση του Χριστού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.