ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ: Την Κυριακή, 9 Ιουνίου 2019, των Αγίων Πατέρων των συγκροτησάντων την Α’ Οικουμενική Σύνοδο τελέστηκε Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στον ι.ν. Της Προόδου του Τιμίου Σταυρού στον Πεδουλά.

Στο κήρυγμα του θείου λόγου ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο νόημα της ευαγγελικής περικοπής, η οποία είναι απόσπασμα του Ευαγγελίου της Διαθήκης, δηλ. του πρώτου ευαγγελίου εκ των δώδεκα που διαβάζονται στον Όρθρο της Μεγάλης Παρασκευής. Ο Κύριος μετά τον αποχαιρετιστήριο λόγο προς τους μαθητές Του απευθύνεται προς τον Θεό Πατέρα και τον παρακαλεί να προσέχει τους μαθητές Του, και κατ’ επέκταση την Εκκλησία, έτσι ώστε να είναι ενωμένοι, όπως τα Πρόσωπα της Αγίας Τριαδας: 《ἵνα ὦσιν ἓν καθὼς ἡμεῖς》.

Επίσης, τόνισε τη χαρά που πρεπει να χαρακτηρίζει τον κάθε χριστιανό, ο οποίος έχει μέσα του τον Χριστό: 《ἵνα ἔχωσι τὴν χαρὰν τὴν ἐμὴν πεπληρωμένην ἐν αὑτοῖς》.

Ο λόγος του Κυρίου είναι ζωντανός και διαχρονικός γι’αυτό σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει είμαστε ενωμένοι και να τηρήσουμε τον κυριακό λογο.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου αλλά και του ποιμενάρχου της επαρχίας, Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου για την κανονική άδεια. Επισης, ευχαρίστησε τον π. Λουκά Κασινίδη, την Εκκλησιαστική Επιτροπή και όλους τους Πεδουλιώτες για τη φιλοξενία.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκαν Εορτές και Μνημόσυνα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.