Την Κυριακή των Αγίων Πατέρων, 31 Μαΐου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ίνι Μοναφατσίου, όπου στο τέλος τέλεσε το τεσσαροκονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχής της μακαριστής Αικατερίνης Μαθιουδάκη.

Στην ακολουθία πήραν μέρος ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Καλογιαννάκης και ο διάκονος Σεραφείμ Βιολάκης. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Νικόλαος Κοκολάκης ενώ το αναλόγιο διακόνησε ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Καπελλάκης.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ανδρέας στο Θείο λόγο του αναφέρθηκε εκτενώς στην ευαγγελική περικοπή ενώ τόνισε ότι «ο άνθρωπος γεννιέται τρεις φορές, το πρώτον όταν γεννάται από την μητέρα του, το δεύτερον όταν βαπτίζεται, δια του Αγίου Βαπτίσματος, γεννάται ως χριστιανός πλέον ένας νέος άνθρωπος έχοντας εν δυνάμει και ενέργεια απαντά τα χαρίσματα Παρακλήτου, η δε τρίτη γέννηση του ανθρώπου επέρχεται με τη νέκρωση του σώματος του «το θάνατο», τότε που η ψυχή του, άσχετα από τα οποία επίγεια πιστεύματά της, εισέρχεται στον αόρατο κόσμο της αιωνιότητας».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.