Στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Αγγελοκάστρου της Αρχιερατικής Περιφέρειας Σολυγείας λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, χθες Κυριακή πλαισιούμενος από τους Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Θεόδωρο Κεραμίδα, το Εφημέριο του Ι. Ναού π. Γεώργιο Παπαφίλη και τους Διακόνους του π. Δαμασκηνό Γεννηματά και π. Δημήτριο Μπαλλά.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου – Σταυροφόρο στον Εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Γεώργιο Παπαφίλη και ομίλησε στους Πιστούς για την παρουσία και την ιδιαίτερη σημασία του Σταυρού στην ζωή της Εκκλησίας και στην ζωή του κάθε Ορθοδόξου Χριστιανού μεμονωμένα. Επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι ο κάθε Πιστός και ιδιαιτέρως ο κάθε Ιερέας πρέπει να ανέβει τον Γολγοθά και να φτάσει στον Σταυρό. Η Εκκλησία δίδει τον Σταυρό για να μπορούμε με περισσότερη θέρμη να προσευχόμαστε, να ζητούμε την προστασία και την ενίσχυση του Θεού και να συνδεόμαστε με τον Σωτήρα και Λυτρωτή μας. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις θλιβερές εξελίξεις για την μετατροπή του περίλαμπρου Ναού της του Θεού Σοφίας σε Ισλαμικό Τέμενος, για να καταλήξει ότι, με την προσευχή αποζητούμε την Βασιλεία των Ουρανών και με την πίστη μας στον Ιησού Χριστό τον Εσταυρωμένο και Ανεστημένο όχι μόνο θα αποβάλουμε τους φόβους μας, αλλά θα γίνουμε και μάρτυρες της λύσεως όλων των δικαίων αιτημάτων μας, γιατί η Θεία Πρόνοια ήταν πάντοτε παρούσα για την Ορθοδοξία μας και δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι πάντα «έχει ο Θεός»!

18

Στα Αηδόνια Νεμέας και στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου λειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος πλαισιούμενος από τον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, τον Εφημέριο του Ι. Ναού π. Δημήτριο Ζούζια και τον Διάκονο π. Γεώργιο Μαρινάκη. Στο λόγο του προς τους ευσεβείς Πιστούς ο Θεοφιλέστατος αντλώντας έμπνευση από την εορτή των Αγίων Πατέρων των συγκροτησάντων την Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο στην Χαλκηδόνα, αλλά και από το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Γεωργίου Κακαρίκου αναφέρθηκε στην θλίψη και τον πόνο που προκαλεί η εμπειρία του θανάτου. Οι άνθρωποι όλων των εποχών μάταια αγωνίζονταν να βρουν τρόπο να νικήσουν τον θάνατο. Όμως ούτε Άγγελος ούτε Άνθρωπος μπόρεσε να τον νικήσει εκτός φυσικά από τον Ενανθρωπίσαντα Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Εν συνεχεία επεσήμανε το γεγονός ότι, όσοι φεύγουν από την ζωή με την ελπίδα της Αναστάσεως έχουν την δυνατότητα να δέχονται, μέχρι την Δευτέρα Παρουσία, τις προσευχές των ζώντων υπέρ αναπαύσεως τους! Ολοκληρώνοντας μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου μας και προέτρεψε τους Πιστούς να ζουν σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και με την ελπίδα της Αναστάσεως!

26

Ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος λειτούργησε στην Ιερά Μονή Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλετζίου. Στην ομιλία του, ανέλυσε το Αποστολικό ανάγνωσμα της Κυριακής, τονίζοντας ότι αυτό το ανάγνωσμα είναι συμβατό με την διδασκαλία της αλήθειας του Ευαγγελίου που αποκαλύπτει τον Χριστό ως σωτήρα του κόσμου, όπως ακριβώς την δίδαξαν, την βίωσαν και τρανώς την παρέδωσαν οι Άγιοι Πατέρες της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου. Κλείνοντας και πριν μεταφέρει τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου μας, επεσήμανε ότι οι Πατέρες της Εκκλησίας, με την θεόπνευστο διδασκαλία τους, προέβαλλαν την αυθεντική παρουσία του Χριστού στον άνθρωπο,ως «εικόνα του Θεού» και την συνέδεσαν με τον ύψιστο προορισμό του, που είναι η «κατά χάριν θέωση».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.