Καζακστάν: Την έβδομη εβδομάδα μετά το Πάσχα, την Κυριακή των Αγίων 318 Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, στη νότια πρωτεύουσα του Καζακστάν Άλμα Άτα…

τελέσθηκε αρχιερατική Θ.Λειτουργία, στον καθεδρικό ναό της Αναλήψεως του Κυρίου. Χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κασκελένης ( епископ Каскеленский) κ.Γεννάδιος, Βικάριος της Μητρόπολης Αστάνης και Καζακστάν υπό τον σεβ/το κ.Αλέξανδρο. Το βράδυ της παραμονής, ο κ.Γεννάδιος τέλεσε Κατανυκτική Αγρυπνία στον ίδιο ναό. Στις εορταστικές ιερουργίες συλλειτούργησε το ιερατείο της ενορίας, ενώ έψαλλε η πολυμελής χορωδία της εκκλησίας.

Κατά την διάρκεια της Λειτουργίας, αναπέμφθηκε ειδική δέηση για την αποκατάσταση της ειρήνης, όπως και σε όλους τους ναούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ.Κυρίλλου.

Στο τέλος της Κυριακάτικης Λειτουργίας, ο Επίσκοπος συνεχάρη τον κλήρο και τους ενορίτες για την εορτή, απηύθυνε στο κήρυγμά του λόγια εποικοδομητικά και μετέφερε τις ευλογίες του Μητροπολίτη τους κ.Αλεξάνδρου.

Ο Επίσκοπος κ.Γεννάδιος, είναι διευθυντής των Εκκλησιαστικών υποθέσεων της Μητρόπολης του Καζακστάν. Επίσης είναι ο Πρύτανης της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής της Άλμα Άτα. Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, από την Δημοκρατία του Καζακστάν, ως ανώτατο
θεολογικό εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.