Την Κυριακή των Αγίων Πάντων 19 Ιουνίου 2022 τιμήθηκε στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της ακριτικής και ολιγάνθρωπης ενορίας του Μακρυχωρίου επαρχίας Κονιστρών Κύμης η καθιερωμένη ετήσιος εορτή της τοπικής εκκλησίας της των Αγίων Πάντων σύναξις όπου μετέβη και ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ προσφέροντας την Θεία Ευχαριστία με την πλαισίωση με συλλειτουργούς τον Οικονόμο Αριστείδη Ρούσσο εφημέριο Διρρευμάτων τον Πρεσβύτερο Ηλία Παπαφακλή εφημέριο της ενορίας Ωρολογίου και της ενορίας Μακρυχωρίου και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Κατα την διάρκεια του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ κήρυξε τον θείο λόγο και αναφέρθηκε στην σημερινή μνήμη των τιμωμένων Αγίων Πάντων οι οποίοι αγιάστηκαν με την χάρη του Αγίου Πνεύματος και οφείλουμε να τους ευχαριστούμε διότι οι άγιοι πρεσβεύουν και μεσιτεύουν υπερ ημών είναι κοντά στον Χριστό και προβάλλουν με τις αρετές τους το αίμα και τα μαρτύρια τους.

Η εορτή των Αγίων Πάντων πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος ότι έρχεται να εμπεδώσει να στερεώσει μέσα στην ψυχή μας την εντολή του θεού Άγιοι γίνεσθε ότι άγιος ειμί εγώ.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε με τις εόρτιες και πατρικές ευχές του προς τους πιστούς η χάρις των Αγίων Πάντων να είναι πάντοτε στην ζωή μας και να τους έχουμε υπόδειγμα και να τους μιμούμαστε.

Παρών έδωσαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Μακρυχωρίου κ. Σταύρος Δήμου ο εκ Μακρυχωρίου ελκόμενος Ιατρός κ. Ιωάννης Παρασκευάς και οι κάτοικοι του Μακρυχωρίου οι οποίοι τίμησαν την εορτή και υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη τους για την λειτουργική και ποιμαντική επίσκεψη του στην ενορία η οποία είθισται κάθε χρόνο εις την τοπική εορτή της ενορίας στα πλαίσια των πολλών και ποιμαντικών επισκέψεων του σε πολλές ενορίες και ιερές μονές της μητροπολιτικής επαρχίας Καρυστίας και Σκύρου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.