Την Κυριακή 27 Ιουνίου, Κυριακή των Αγίων Πάντων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας, κατόπιν κανονικής αδείας του Παναγ. Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ιερούργησε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νέστορος στη Θεσσαλονίκη και κήρυξε το Θείο λόγο πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της καθ΄ημάς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. Κορνήλιο Αθανασάκη.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο εις τον αείμνηστο ομότιμο καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ
ο οποίος εξήλθεν εκ του ορατού μας κόσμου εις τον αόρατον την παρελθούσαν Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021.
Ο αείμνηστος καθηγητής διακρίθηκε για το ήθος του, την καλοσύνη του, την ανεξικακία του, την συμπαράστασή του προς τους νέους συναδέλφους. Ακαδημαικος δασκαλος της ειρήνης, της αγάπης, της καταλλαγής, ανυπόκριτος χριστιανός με καρδιά διαζευγμένη από μνησικακία, εμπάθεια και ιδιοτέλεια. Ακαδημαϊκός δάσκαλος εντιμότατος, με περισσεύματα ανθρωπιάς και αγαπης.
Αυθεντικός και ατόφιος, εξαιρετικός επιστήμονας. Μελέτησε τον Συμεών, τον Νέο Θεολόγο, προσέγγισε τη μυστική θεολογία της ορθοδόξου εκκλησίας, ανέδειξε τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ισίδωρο Γλαβά, εκφραστή της καταλλαγής και της ειρήνευσης στην διχασμένη Θεσσαλονίκη στο δεύτερο μισό του 14ου αιώνα. Ξεχωριστή είναι η μελέτη του για τον ησυχαστικό κίνημα 14ου αιώνα. Ασχολήθηκε με λογοτεχνία και έκδοσε ποιητικές συλλογές. Μου είχε κανει ιδιαιτερη εντύπωση η αφιέρωση βιβλίου του στους “ δεδιωγμένος ένεκεν δικαιοσύνης ‘’.
Έφυγε εκ του ματαίου τούτου κόσμου σε ηλικία 84 ετών. Πιστός στην Εκκλησία του Χριστού, η οποία πολλά χρωστάει για το ηθος και στη μαρτυρία που η ακαδημαϊκή διακονίας του ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ επέδειξε στους φοιτητες.
Η ρήση του Κυρίου μας στο Ναθαναήλ “ Ίδε αληθώς Ισραηλίτης εν ω δόλος ουκ έστι ‘’ (Ιωαν. α΄47) βρίσκει πλήρη απήχηση στον αείμνηστο Βενιζέλο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.