Την Κυριακή των Αγίων Πάντων 27 Ιουνίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλίων.

Στο κήρυγμα προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο: «Η Αγία μας Εκκλησία εισάγει από αυτή την Κυριακή τα ευαγγελικά αναγνώσματα του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου, με τα οποία κατηχεί και πληροφορεί τους πιστούς αλλά και εκείνους που θέλουν να πιστεύσουν στον αληθινό Θεό.

Ο Χριστός καλεί όλους τους ανθρώπους σε ομολογία Πίστεως. Λέγει εν πρώτοις ότι όποιος Τον ομολογήσει Θεάνθρωπο μπροστά στους ανθρώπους –και μάλιστα σε καιρό διωγμού– Εκείνος θα τον ομολογήσει ενώπιον του Πατρός Του κατά την Δευτέρα Παρουσία και όποιος Τον αρνηθεί θα πράξει το ανάλογο. Ο Κύριος προτρέπει λοιπόν όλους μας να Τον αγαπήσουμε ειλικρινά και να θυσιαστούμε γι’ Αυτόν, διότι τότε ο άνθρωπος αποκτά μεγάλη ευλογία και δύναμη και μόνο τότε λειτουργούν σωστά όλες οι υπόλοιπες αγάπες· προς τον συνάνθρωπο, προς την κτίση, προς το ωραίο, προς όλα τα αγαθά.

Ο Χριστός μας παρακινεί να Τον αγαπήσουμε πάνω από τις μητέρες, τους πατέρες, τα παιδιά και τους συγγενείς μας, πάνω από τον εαυτό μας. Απευθύνεται μάλιστα με απόλυτο τρόπο προς τους ανθρώπους διότι νοιάζεται πραγματικά για την σωτηρία μας, επιθυμεί να μας απαλλάξει από τις αδυναμίες και τα πάθη που διακατέχουν την ψυχή μας: την φιλαργυρία, την φιλοδοξία, την φιληδονία. Και μας βεβαιώνει ότι αν Τον εμπιστευθούμε, θα κερδίσουμε την αιωνιότητα και θα λάβουμε κατά την Δευτέρα Παρουσία εκατονταπλασίονα αγαθά από αυτά της παρούσας ζωής».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.