Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος, την Κυριακή (των Αγίων Πάντων) 14 Ιουνίου 2020, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τ.Κ. Μαγούλας.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η πρώτη μετά την Πεντηκοστή Κυριακή είναι αφιερωμένη στη μνήμη των Αγίων Πάντων. Είναι η τελευταία Κυριακή των κινητών εορτών του έτους.

Η αφιέρωση της συγκεκριμένης ημέρας στην τιμή πάντων των Αγίων, φανερών και αφανών, σχετίζεται με την προηγούμενη Κυριακή κατά την οποία γιορτάσαμε την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος, ως εκ τούτου σήμερα γιορτάζουμε τους καρπούς αυτής της καθόδου που είναι η ανάδειξη νέφους μαρτύρων και αγίων». Σε άλλο σημείο είπε: «Μόνο μέσα στην Εκκλησία έχουμε τη δυνατότητα να γίνουμε Άγιοι, η οποία αποτελεί εργαστήριο της αγιότητος».

Ακόμη, «οι Άγιοι είναι ο Χριστός επαναλαμβανόμενος στους αιώνες». Επίσης, ότι «όλοι αυτοί, τους οποίους αναφέρει ο Απόστολος Παύλος στην προς Εβραίους επιστολή του, αυτό το νέφος των δικαίων, προφητών, αποστόλων, μαρτύρων, ομολογητών, οσίων, ανδρών και γυναικών, αποτελούν οδοδείκτες για μας τους χριστιανούς».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.