Κυριακή των Αγίων Πάντων: Αμέσως μετά την Κυριακή της Πεντηκοστής ακολουθεί η εορτή των Αγίων Πάντων. Είναι η εορτή όλων εκείνων των ανθρώπων που καλλιέργησαν στην ψυχή τους την αρετή της ταπεινώσεως και έδιωξαν από μέσα τους κάθε εγωιστικό προσωπικό τους θέλημα, για να ακολουθήσουν το θέλημα του Θεού. Με το ευαγγελικό ανάγνωσμα κλείνει ο κύκλος που υποδεικνύει το πώς επιτυγχάνεται η σωτηρία του ανθρώπου.

Κυριακή των Αγίων Πάντων – 27 Ιουνίου

Επειδή σε όλους αυτούς τους αγίους ανθρώπους ήλθε το Άγιο Πνεύμα και οδήγησε τα βήματά τους στην αγιότητα, εμείς τους τιμούμε  και η Εκκλησία μας τους προβάλλει ως παραδείγματα μιμήσεως για την καθημερινή μας ζωή. Όπως όλοι αυτοί οι συνάνθρωποί μας νίκησαν τον εγωισμό τους με τη Χάρη των Μυστηρίων και όχι με την δική τους δύναμη, νίκησαν τα πάθη και τα αμαρτήματά τους και έφθασαν στην αγιότητα, έτσι κι εμείς μιμούμενοι αυτούς μπορούμε να αποκτήσουμε το Άγιο Πνεύμα και να αγιασθεί η ζωή μας.

Η Εκκλησία μας λοιπόν, μας προβάλλει και μας παρουσιάζει, μέσα από την ιστορία της, ένα πλήθος αγίων ανθρώπων, εκατομμύρια αγίους, οσίους και μάρτυρες. Γιατί ανάμεσα σε αυτούς να μην συγκαταλεγούμε κι εμείς; Αυτό το μήνυμα στέλνει σε όλους μας η αγία Εκκλησία μας. Πιστέψτε ότι ο Ιησούς είναι ο Μεσσίας, ο Χριστός. Πιστέψτε ότι ανέστη εκ νεκρών και ανελήφθη ενδόξως εις τους ουρανούς. Πιστέψτε στην διδασκαλία Του και κάνετε τα λόγια Του καθημερινό τρόπο ζωής και προσωπικό σας βίωμα. Διώξε τον εγωισμό για να κατέλθει το Πνεύμα το Άγιο. Μην παραμένετε παράλυτοι, μη ζείτε πλέον στην αμαρτία και στο σκοτάδι σαν τον τυφλό και την Σαμαρείτιδα.

Η αλήθεια που ακολούθησαν οι θεοφόροι πατέρες

Ακολουθώντας την αλήθεια που ακολούθησαν οι θεοφόροι πατέρες, θα κατέλθει το Πνεύμα το Άγιο κάνοντας κι εμάς νέους αγίους, που θα έχουμε την δύναμη εν Αγίω Πνεύματι να ζούμε και να ομολογούμε έμπροσθεν όλων των ανθρώπων, ότι ο Χριστός είναι αυτός που άνοιξε και τους δικούς μας τυφλούς οφθαλμούς της ψυχής. Τότε θα ζούμε μια νέα ζωή, την εν Χριστώ ζωή και η καρδιά μας θα ζητά πάνω απ’ όλα την πίστη και την αγάπη για τον Ιησού Χριστό.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.