Τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα υγειονομικής προστασίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας ιερούργησε σήμερα, Κυριακή της Τυρινής, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αντωνίου στο Καστέλλι Πεδιάδος κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών, όπου τέλεσε και το εννιάμηνο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου πιλότου της πολεμικής μας Αεροπορίας Εμμανουήλ Γαρεφαλάκη.

Στην ακολουθία συμμετείχαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιερόθεος Χιώτης, Προϊστάμενος της Ενορίας, ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μαραυγάκης, εφημέριος της Ενορίας και ο Διάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης. ενώ το ιερό αναλόγιο διακόνησε ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Καπελλάκης.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη ο Κατηχητήριος λόγος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Κυρίου Κυρίου Βαρθολομαίου επί τη ενάρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιερόθεο Χιώτη και στο τέλος ο Σεβ. κ. Ανδρέας τέλεσε την ειδική δέηση για την προστασία από την λοιμική νόσο της πανδημίας του κορωνοϊού και ανέγνωσε την ειδική ευχή.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο νεκροταφείο της Ενορίας, όπου τέλεσε τρισάγιο επί του τάφου για τον μακαριστό πιλότο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.