Την Κυριακή της Τυρινής 10 Μαρτίου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Θίσβης.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη νηστεία, η οποία αγκαλιάζει όλη την ύπαρξη του ανθρώπου. Και ανέλυσε το τροπάριο που μας εισαγάγει στη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, το ιδιόμελο των αποστίχων του Εσπερινού της Δευτέρας της Α΄ Εβδομάδος των Νηστειών: «Νηστεύσωμεν νηστείαν δεκτήν εὐάρεστον τῷ Κυρίῳ· ἀληθής νηστεία, ἡ τῶν κακῶν ἀλλοτρίωσις, ἐγκράτεια γλώσσης, θυμοῦ ἀποχή, ἐπιθυμιῶν χωρισμός, καταλαλιᾶς, ψεύδους, καί ἐπιορκίας· ἡ τούτων ἔνδεια, νηστεία ἐστίν, ἀληθής καί εὐπρόσδεκτος».

Ανέφερε ότι η νηστεία, όπως λέει ο Μ.Βασίλειος, είναι συνηλικιώτης της ανθρωπότητας που νομοθετήθηκε στον παράδεισο, καθώς και ότι η αληθής νηστεία συνοδεύεται από προσευχή, συμμετοχή στα Άγια Μυστήρια, ελεημοσύνη, αγάπη, συγχωρητικότητα.

Τέλος, αναφέρθηκε στο τροπάριο των Αίνων της Κυριακής της Τυρινής: «Τὸ στάδιο τῶν ἀρετῶν ἠνέωκται», τονίζοντας πως η περίοδος της Μ.Τεσσαρακοστής μοιάζει με ένα στάδιο, όπου αθλούνται οι Χριστιανοί, αλλά είναι στάδιο πνευματικό.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.