Την Κυριακή της Τυρινής 1 Μαρτίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πλάτης Οροπεδίου Λασιθίου.

Προ της απολύσεως ανεγνώσθη ο Κατηχητήριος Λόγος της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου επί τη ενάρξει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του προς το ευσεβές εκκλησίασμα, επεσήμανε τις αρετές με τις οποίες θα πρέπει να εφοδιαστούμε στον πνευματικό μας αγώνα κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. «Ο στόχος για να διαπλεύσουμε το πέλαγος της Μ. Τεσσαρακοστής είναι να γνωρίσουμε τον Χριστό, να δοθούμε με τον Χριστό για να μπορέσουμε να αναστηθούμε μαζί Του. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμά Του· να σταυρωθούμε. Ο Χριστός δεν μας ζητάει να σταυρώσουμε το σώμα μας, αλλά τα πάθη, τις κακίες, τον εγωισμό μας και καθετί που μας απομακρύνει από Αυτόν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε ολοκληρώνοντας: «Για να σταυρώσουμε τα πάθη μας θα πρέπει πρωτίστως να έχουμε αυτογνωσία, να μάθουμε ποιοι είμαστε, πού χωλαίνουμε και ποιες είναι οι αδυναμίες μας και να προσπαθήσουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να τις διορθώσουμε. Σε αυτή την προσπάθεια βοηθάει πολύ η νηστεία όχι μόνο η σωματική αλλά και η πνευματική· γιατί η αληθινή νηστεία δεν είναι μόνο από τις τροφές αλλά και η εγκράτεια της γλώσσης και του θυμού. Και τη νηστεία συμπληρώνουν κι άλλες αρετές· η προσευχή, η ελεημοσύνη, η αγάπη. Ας προσέλθουμε λοιπόν στον Θεό την ευλογημένη αυτή περίοδο και ας του ζητήσουμε να μας ανακαινίσει δίδοντάς μας την χάρη και το μέγα Του έλεος».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.