Γράφει η Μητρόπολη Θηβών

Την Κυριακή 11 Μαρτίου ε.έ., Γ΄ Κυριακή των Νηστειών, που η Εκκλησία μας τιμά τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου, στον νεόδμητο Ναό του Τιμίου Σταυρού Πέρα Χωρίου Λεβαδείας τελέστηκε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας καθώς και το Μυστήριο της Ιερωσύνης.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Μιχαήλ.

Ο π. Μιχαήλ με έκδηλη την συγκίνηση ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την στήριξη και την αγάπη με την οποία τον περιέβαλε, όσους τον στήριξαν καθώς και τους οικείους του ζητώντας το έλεος του Θεού, ώστε να ανταποκριθεί στη διακονία του που λαμβάνει με το μέγα της ιερωσύνης μυστήριο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στο Σύμβολο της πίστεώς μας, που προβάλλει και τιμά η Εκκλησία μας, τον Σταυρό του Κυρίου, που μας θυμίζει το μέγεθος της Θεϊκής αγάπης, τη λύτρωση και την σωτηρία που μας έφερε. Τόνισε, πως η αγάπη που μας παρέδωσε ο Κύριος πρέπει να εμπνέει τις καρδιές μας, τις σχέσεις μας, τις κινήσεις μας και τις επιλογές μας.

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, στο μέσο της Αγίας Τεσσαρακοστής, η προβολή του Σταυρού μοιάζει σαν δέντρο ευσκιόφυλλο, για να μας ξεκουράζει με την παρουσία του, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος. Και ευχήθηκε στον π. Μιχαήλ ο Σταυρός του Κυρίου μας να είναι πάντοτε στην καρδιά του και η διακονία του να είναι κατά Θεόν, η δε αναφορά του να είναι στον Εσταυρωμένο Κύριο, ο οποίος είναι ο Συνοδοιπόρος μας, διότι δικό του είναι το πνευματικό αμπέλι και εμείς καλούμεθα να γίνουμε οι καλοί εργάτες. Και σε κάθε δυσκολία να θυμάται το παράδειγμα του Εσταυρωμένου Κυρίου μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του, που βρίσκεται στον νεόδμητο Ναό του Τιμίου Σταυρού στο Πέρα Χωριό, και έχει καθιερώσει την εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως να λειτουργεί σε αυτόν τον ωραίο Ναό που βρίσκεται σε μια προνομιακή θέση. Και έκανε έκκληση, επειδή ο ναός είναι ημιτελής, να συγκροτηθεί η ενορία και να καταβληθούν προσπάθειες, ώστε να ξεχρεωθούν οι οφειλές που υπάρχουν, τονίζοντας επίσης ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να πλαισιώνουν και να συμμετέχουν στις ιερές ακολουθίες της ενορίας.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο νεοχειροτονηθείς διένειμε κατά το έθος το Αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές του εκκλησιάσματος.

Το απόγευμα στον ως άνω Ιερό Ναό τελέστηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός με την συμμετοχή ιερέων της πόλεως Λεβαδείας και πιστών. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Ιερώνυμος Κυριαζής με θέμα: «Γιατί σε μένα Θεέ μου;» εστιάζοντας στο θέμα του πόνου στη ζωή των ανθρώπων.

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Πέρα Χωρίου Λεβαδείας

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Πέρα Χωρίου Λεβαδείας

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Πέρα Χωρίου Λεβαδείας

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Πέρα Χωρίου Λεβαδείας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.