Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 31 Μαρτίου 2019, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, πλαισιούμενος από τους ιερείς του ναού Αποστόλου Φιλίππου Λατσιών. Στο τέλος της Δοξολογίας, σύμφωνα με την τυπική διάταξη της Εκκλησίας, τελέστηκε η περιφορά του Τιμίου Σταυρού στο σολέα. Μαζί με τον Θεοφιλέστατο και τους κληρικούς, έψαλλαν και οι πιστοί το απολυτίκιο «Σώσον Κύριε τον λαόν σου…» και το τροπάριο «Τον Σταυρόν σου προσκυνούμεν Δέσποτα…». Ακολούθως, ξεκίνησε η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Στο κήρυγμα του θείου λόγου ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο νόημα της ευαγγελικής περικοπής και στη σημασία του Σταυρού στη ζωή του κάθε χριστιανού. Ο Κύριος απευθύνεται στον καθένα προσωπικά και προσφέρει την ελευθερία να επιλέξει ο κάθε άνθρωπος αν θέλει να Τον ακολουθήσει. Αυτός που θα σηκώσει τον προσωπικό του σταυρό και θα ακολουθήσει τον Κύριο στον Γολγοθά τότε θα φτάσει και στην Ανάσταση. Επειδή, δεν μπορεί να υπάρξει Ανάσταση χωρίς το Σταυρό.

Επίσης, επισήμανε ότι πλησιάζουμε τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας πολλοί αδελφοί μας, που κατά τη διάρκεια του χρόνουενδεχομένως αδυνατούν να έρθουν στην Εκκλησία, θα έρθουν να ζήσουν κι εκείνοι μαζί μας τα Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου. Θα πρέπει να τους δεχτούμε όλους με αγάπη ως σαν να ήταν πάντοτε παρόντες μαζί μας στην Εκκλησία.

Καταλήγοντας, ο Επίσκοπος Μεσαορίας μετέφερε σε όλους την πατρική αγάπη και τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου να φθάσουμε με υγεία να βιώσουμε τα πάθη, τον Σταυρό και να προσκυνήσουμε Πάσχα Θεού το σωτήριον.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος και οι ιερείς του ναού μοίρασαν άνθη σε όλους τους παρόντες πιστούς.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.