Τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό τίμησαν σήμερα, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον περικαλέστατο Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στο Αιγάλεω.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Γερβάσιο Φράγγου τον συνεφημέριό του π. Ιωσήφ Αδαμόπουλο και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι τους ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης του Ναού κ. Δημήτριος Ζάχαρης και ο Βαρύτονος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Τάσης Χριστογιαννόπουλος.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού αναγνώστηκε η διατεταγμένη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος εγκύκλιος με θέμα “Περί των Ιερατικών Κλήσεων”.

Στην συνέχεια τελέστηκε το κτητορικό Μνημόσυνο των κεκοιμημένων Ιερέων, επιτρόπων και ευεργετών του Ναού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σύντομα να πρυτανεύσει η ειρήνη στις εμπόλεμες περιοχές και καλό υπόλοιπο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Τέλος να σημειωθεί ότι το στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό θα τελεστεί ο Κατανυκτικός Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού, χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ευρίπου Χρυσοστόμου.

Τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό τίμησαν σήμερα, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον περικαλέστατο Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στο Αιγάλεω.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.