Στα μέσα της Μεγάλης Σαρακοστής, την τρίτη Κυριακή των Νηστειών γιορτάζουμε την «Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης».

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως σήμερα 7 Απριλίου

Αυτή η Κυριακή, είναι αφιερωμένη στο Σταυρό, όχι σαν σύμβολο του πόνου της μαρτυρίας του Ιησού Χριστού, αλλά σαν σύμβολο της νίκης και της χαράς.

Ένα σύμβολο το οποίο θα δώσει δύναμη, θάρρος και θα ενθαρρύνει όλους μας, να συνεχίζουμε τη φυσική και την πνευματική μας προσπάθεια της Μεγάλης Νηστείας, για να καταφέρουμε να αντέξουμε ως το τέλος, το Πάσχα.

«Η σταύρωση» του εαυτού μας, τις ημέρες αυτές, πρόκειται για μια εμπειρία που αποκομίζουμε από την εντολή του Χριστού, που ακούγεται στο ευαγγελικό ανάγνωσμα, της Ημέρα αυτής: «όποιος θέλει να με ακολουθεί, ας απαρνηθεί τον εαυτό του, ας σηκώσει το σταυρό του, και έτσι ας με ακολουθεί».

Ο καθένας μας σηκώνει λοιπόν, το δικό του σταυρό. Ένα σταυρό που θα μπορεί να τον αντέξει, ούτε μικρότερο, ούτε μεγαλύτερο για τις αντοχές του.

Την ημέρα αυτή, ο Σταυρός Του, μας δίνει τη δύναμη, την πίστη και την υπομονή, να αντέξουμε το δικό μας σταυρό.

Στη διάρκεια της νηστείας των σαράντα ημερών, κατά κάποιο τρόπο, και μείς σταυρωνόμαστε, νεκρωνόμαστε από τα πάθη, έχουμε την πίκρα της ακηδίας και της πτώσης, γι’ αυτό υψώνεται ο τίμιος και ζωοποιός Σταυρός, για αναψυχή και υποστήριξή μας.

Μας θυμίζει τα πάθη του Κυρίου και μας παρηγορεί… Είμαστε σαν τους οδοιπόρους σε δύσκολο και μακρινό δρόμο που, κατάκοποι, κάθονται για λίγο να αναπαυθούν.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.