ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE ΚΡΗΤΗ - Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως - ΧΑΝΙΑ: Συγκινημένος ο πατήρ Δημήτριος Λουπασάκης στην Εκκλησία της Κρήτης. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και πάνδημη συμμετοχή των ευσεβών πιστών των Χανίων τελέσθηκε σήμερα Κυριακή 7 Απριλίου 2024 η ακολουθία του Όρθρου και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία του Αγίου Ματθαίου στα Χανιά προεξάρχοντος του παπα Δημήτρη Λουπασάκη και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας.

Ο παπα Δημήτρης εμφανίστηκε συγκινημένος και αγκάλιασε τους πιστούς, μιας και κάθε χρόνο τέτοια μέρα σταύρωνε χιλιάδες ανθρώπους με τον τίμιο σταυρό στην Εκκλησία που λειτουργούσε πριν τον εκδιώξουν άδικα, στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού.

Είναι σταυροειδής ναός χωρίς τρούλο, παρεκκλήσι της ενορίας Αγίου Νικολάου Χαλέπας. Βρίσκεται στην περιοχή «Φρούδια», στο κέντρο μοναστηριακού συγκροτήματος που είναι παράρτημα της Ιεράς Μονής της Αγ. Τριάδας. Στον ίδιο χώρο κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας λειτουργούσε γυναικείο μοναστήρι που καταστράφηκε κατά την κατάληψη του Νησιού από τους Τούρκους.

Το καθολικό του ήταν ο Άγιος Ματθαίος. Η σημερινή εκκλησία χτίστηκε πάνω στα ερείπια της παλιάς στη δεκαετία του 1960. Στον περιβάλλοντα χώρο κτίστηκε οικοτροφείο θηλέων και λίγο αργότερα ορφανοτροφείο. Τα κτίρια αυτά παραχωρήθηκαν από τη Μητρόπολη για τη φιλοξενία της Ιερατικής Σχολής Κρήτης που μεταστεγάστηκε το 1974 στο χώρο αυτό από την Ι.Μ. Αγίας Τριάδας. Σήμερα στεγάζεται το Εκκλησιαστικό Λύκειο Χανίων.

Λάμπρος Λουκάκης
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
  1. Ραυτογιαννη 1 μήνα πριν

    Μας απομακρύνετε άδικα τον παπά Δημήτρη που σταύρωνε τέτοια μέρα τον κόσμο με τον Τιμιο κ ζωοποιό Σταυρό..,Φώτιση να δώσει ο Καλός Θεός στους ηθινοντες να ξαναγυρίσει ο παπουλης στον Λυκαβηττό!!!!! Αμήν,Αμήν , Αμην

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.