Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων λειτούργησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, σήμερα Κυριακή της Σαμαρείτιδος.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε «Δεν ξέρουμε πως να ξεδιψάσουμε και ποτέ δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Να προσευχόμαστε κι εμείς να ανακαλύψουμε αυτό που ανακάλυψε η Αγία Φωτεινή η Σαμαρείτιδα και δε δίψασε ποτέ ξανά. Και δε ζήτησε πια τη βιοτική ανάγκη, αλλά έζησε ξεδιψασμένη, από τη Χάρη του Θεού. Εμείς είμαστε σκλάβοι του κόσμου τούτου διότι δε γευτήκαμε τη Χάρη του Θεού. Προσκολλημένοι στις βιοτικές ανάγκες, στην καθημερινότητα, λες και θα ζούμε για πάντα. Όμως αυτόν τον μάταιο κόσμο θα τον εγκαταλείψουμε κάποια μέρα. Προς τι λοιπόν τόση φιλαργυρία; Ποιο είναι αυτό το νερό που μας τάζει ο Κύριος κι εμείς δε μπορούμε να το γευτούμε; Μήπως να ζητήσουμε και εμείς με καθαρή καρδιά και ειλικρίνεια να οδηγηθούμε στην πηγή της ζωής, που είναι ο Χριστός;»

Με τον Θεοφ. Επίσκοπο Μελιτηνής συλλειτούργησε ο Πρωτοπρ. π. Παναγιώτης Ξενιτέλης, εφημέριος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Στεφάνου.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.