Με τη δέουσα λαμπρότητα κατά την τάξη της εκκλησίας και βάση των υγειονομικών διατάξεων εορτάστηκε η Δεσποτική Εορτή της Πεντηκοστής σε πανηγυρίζοντες ιερούς ναούς επί τη εορτή της Αγίας Τριάδος στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στην Κύμη, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημο Πόγκα, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Πρωτοπρεσβύτερο Ελευθέριο Σταμπέλο, εφημέριο του ιερού ναού και τους Διακόνους, Στυλιανό Πεταχτή και Αντώνιο Τράκο.

Τον πανηγυρικό θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ όπως και ευχήθηκε προς όλους τους πιστούς που συμμετείχαν στη θεία ευχαριστία, τηρούμενοι τις υγειονομικές διατάξεις.

Εν συνεχεία προεξήρχε του πανηγυρικού εσπερινού της γονυκλισίας.

Το εσπέρας της Κυριακής της Πεντηκοστής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετέβη στην ενορία της Βρύσης Κονιστρών και χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό στον φερώνυμο ιερό ναό, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημο Πόγκα, τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Γιαννούλη, εφημέριο Αγίου Λουκά Αλιβερίου, τον Πρεσβύτερο Βασίλειο Καζατζόγλου, εφημέριο του ιερού ναού και των διακόνων: Στυλιανού Πεταχτή και Αντωνίου Τράκου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους.

Εκ του αναλογίου έψαλαν ο Λαμπαδάριος του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα) Κυπριάδου Άνω Πατησίων κ. Νικόλαος Χωριανόπουλος με τον Ιεροψάλτη Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη.

Ο εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Τριάδος τελέσθηκε και στον φερώνυμο ιερό ναό στα Κριεζά επαρχίας Αλιβερίου, όπου χοροστάτησε, κατόπιν άδειας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος, πλαισιούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημο Τσιμόγιαννη, Προϊστάμενο Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου τους Πρωτοπρ. Ευάγγελο Βογιατζή, εφημέριο Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου Αθανάσιο Τούντα, εφημέριο του ιερού ναού και των διακόνων Πρόδρομου Γκέγκε και Αποστόλου Μπάκουλη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους παρουσία των πιστών της ενορίας.

Επίσης στα αναλόγια έψαλαν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Αριστοτέλης Σαλαμπασόπουλος με τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου κ. Χαράλαμπος Μαζαράκης.

Η Εορτή της Αγίας Τριάδος εορτάσθηκε και στον φερώνυμο ιερό ναό της ενορίας των Κονιστρών όπου προεξήρχε και ομίλησε ο Πανοσ Αρχιμ Αντώνιος Αγγελόπουλος με την συμμετοχή των ιερέων του εφημερίου του ιερού ναού Πρωτοπρ. Γεωργίου Βαρσάμου και των πιστών της ενορίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.